БОШКО: Ако депеше Викиликса говоре истину, Вучић и Неша да поднесу оставке

0

До сада је постојала основана сумња, а сада постоје и докази да су челници СНС након напуштања СРС обећали западним центрима моћи да ће признати независност КиМ уколико им странци помогну да дођу на власт у Србији. У емисији Утисак недеље јавно сам рекао да је Вучић да би дошао на власт потписао 7 тачака у Берлину које је Тадић одбио да потпише и да су главне: признање Косова као независне државе, укидање Републике Српске и да Србија неће ући у ЕУ, што нико није демантовао као и моја сазнања о Вучићевом покушају да се прода Телеком Србија страном инвестиционом фонду који је власник Н1, а да они заузврат блиским Вучићевима људима продају ову телевизију, што власници, конкретно Никос Статопулос, један од партнера у BC Partners, нису пристали.

Већ сутрадан после овог мог гостовања појавиле су се викиликсове депеше америчког амбасадора из времена разбијања СРС и стварања СНС које јасно потврђују да су се такви разговори водећих људи СНС водили још тада са представницима америчке амбасаде у Београду. У тим разговорима предњачили су Александар Вучић и Небојша Стефановић који су непрестано тражили пријеме у америчкој амбасади, објашњавали да су се променили и одбацили националистичку реторику СРС, да су спремни да признају Косово и да им само треба мало времена да се грађани Србије на то навикну. 

Појављивање ових сазнања у јавности довољан је разлог да Тужилаштво хитно покрене поступак против Александра Вучића и Небојше Стефановића ради утврђивања елемената кривичних дела против територијалне целине Републике Србије и рушења уставног поретка, садржаних у члановима 305, 306, 307 и 320 Кривичног законика.

Подсећамо јавност да су Двери предале такву пријаву против Вучића још септембра прошле године и да до сада Више тужилаштво није реаговало.

Ако депеше Викиликса говоре истину, а до сада се показало да је тако – Небојша Стефановић и Александар Вучић треба моментално да поднесу оставке.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Линкови на депеше Викиликса:

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!