Прочитај ми чланак

БОШКО: 24. марта блокирамо целу Србију, Вучић да одмах поднесе оставку ФОТО, ВИДЕО

0

Представници покрета Двери, Заветника, ПОКС-а и Новог ДСС-а затражили су данас оставку председника Србије Александра Вучића и ванредне изборе на свим нивоима, зато што он, како су навели, "спроводи политику коју није кандидовао на изборима".

Председница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски позвала је Вучића да кандидује на изборима независно Косово, а да ће, како је рекла, „државотворна опозиција кандидовати целовиту Србију“, па да се види ко ће колико гласова да добије.

На конференцији за новинаре испред РТС Стаменковски је истакла да је слоган „Ваше право да знате све“ обесмишљен јер је Јавни сервис у тек неколико секунди известио о скупу подршке Космету у петак, који је, како је рекла, „био највеће окупљање које је Београд видео у последњих десет година“.

За јучерашњи сатанак у Охриду Милица Ђурђевић Стаменковски је рекла да представља симбол шта значи кад неко „прода веру за вечеру“, јер се Вучић обавезао да прихвати све што је причао да неће.

„Прихватио је све тачке основног споразума, а пре неколико дана баш овде на РТС-у рекао је да ће се о свему тек разговарати. Најављују као позитивно то што ће после ратификације споразума бити одржана донаторска конференција где треба да нас нагараде што смо продали своју земљу. Продао је веру за вечеру, а нама не треба вечера за столом где се комада Србија“, рекла је председница Заветника.

Она је нагласила да Вучић није Србија и да је, када је победио на изборима, он кандидовао друкчију политику од оне коју спроводи.

Лидер Новог ДСС-а Милош Јовановић додао је да Вучић уводи земљу у нестабилност, однодно да је баш он главни и једини извор нестабилности у земљи због противуставне политике коју води.

„Једини начин превазилажења кризе је Вучићева оставка и избори на свим нивоима, то је једино средство, јер садашња власт није добила мандат да почини чин велеиздаје“, рекао је Јовановић.

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић потврдио је став да је једино решење политичке кризе оставка председника Александра Вучића и позвао на окупљање у петак 24. марта у 12.44.

„Позивамо грађане да заједничким снагама свих који су против ове власти и француско-немачког споразума, у петак, 24. марта у 12:44 блокирамо све институције у држави, почевши од градских и општинских управа до Владе Србије. Тога дана обележићемо годишњицу почетка НАТО бомбардовања у свим градовима и општинама где ће се одржати блокаде и позвати на још веће национално окупљање око захтева да Вучић мора да оде“, рекао је Обрадовић.

Он је навео да се Вучић синоћ у Охриду „неовлашћено обавезао“ да почне са применом споразума који је прихватио у Бриселу 27. фебруара, што је Обрадовић оценио као неку врсту државног удара.

„Након што је владајући режим блокирао све медије за јавну расправу о француско-немачком споразуму и његовим последицама по Србију, након што је укинут рад парламента и забрањена скупштинска расправа на ту тему, након што је више хиљада грађана блокирано од стране полиције да дође на велико национално окупљање у петак у Београду, време је да одговоримо истом мером и блокирамо Србију док председник Србије не поднесе оставку због неовлашћеног и противуставног прихватања новог западног ултиматума“, рекао је Обрадовић.