Прочитај ми чланак

БОРКО: Вучић допустио; радници код страних инвеститора раде без рукавица и маски

0

- Кад је запосленима у „Јури”, фирме која је у власништву страног инвеститора из Јужне Кореје, од стране руководства речено - Баш нас бриге, имате да долазите на посао без заштитне опреме, у сменама где сте изложени вирусу јер сте на малој удаљености једни од других - радници су се побунили, а један од радника је приведен у полицију када је почео јавно да говори о томе шта се дешава у тој фабрици, на фејсбуку у уживом укључењу, у уторак 14. априла, саопштио је потпреседник Странке слободе и правде, Борко Стефановић.

А затим је још и додао:

– То показује, да ова напредњачка Србија, нажалост, суштински ради у интересу крупног капитала, а не у интересу радника. Кад кажем радника, не мислим само на оне људе који раде по фабрикама у производњи, већ и на све оне људе који раде у здраству, просвету, јавним предузећима и комуналним службама, институцијама културе, управама градовима, република и итд; на све оне људе који живе од сопственог рада.

Стефановић је даље и истакао да власти у Србији не помажу таквим радним људима већ искључиво само страним инвеститорима, којима је дат новац, преко републичког буџета од свих грађана Србије, да би они у својим фабрикама запослили наше људе, односно радна места у тим предузећама су производ пара народа Србије, као што су и респиратори, због сузбијања тренутне пандемије, купљени од нашег новца, а није их купио од свог новца Александар Вучић лично.

А шта је даље рекао потпреседник ССП у вези дискриминације радника у Србији, од стране страних инвеститора уз благослов и помоћ владајућег режима СНС-СПС, и како се једино може у таквој ситуацији помоћи радницима у нашој земљи, погледајте у овом видео прилогу изнад, па сами о свему донесите свој суд.