Прочитај ми чланак

Борко тврди да је ово нечувено: Вучић има свој ‘црни кабинет’ на Андрићевом венцу!

0

Заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић , у ФБ ливе осврнуо се на ванредно стање у Србији које траје већ осам година.

“Имамо бахату, криминогену, нестручну, неспособну власт која суштински уништава све институције, која је заробила медије, која прогони политичке, или друге неистомишљенике , и која све ради, и све чини суштински да се лично обогати, и да остане што дуже на власти. У том смислу они не презају ни од тајних преговора о Косову и Метохији , не презају о продају наше земље, фабрика извора питке воде у бесцење, они не презају од било чега само да задрже своју привилеговану, добро нафатирану новцем позицију.

Стефановић се захвалио здравственим радницима у херојској борби против пандемије. Вучић нажалост суштински понижава исте те здравствене раднике већ осам година, указује Стефановић.

“Ова власт не намерава да се заустави у својој неспособности и бахатости. Не намерава у свом отимању наше државе, и оном свему што ужасно лоше ради свих ових осам година, стварајући страшне поделе у овом друштву. Спремају се да изађу на лажне изборе 21. јуна док још увек траје пандемија, угрожавајући здравље грађана Србије, доводећи тако људске животе у опасност. А да не говоримо да нема елементарних услова за фер, и слободне изборе, а нема ни слободних медија”.

Стефановић је коментарисао и насловну страну таблоида “Ало”.

“За “Ало” се прича да је у власништву Синише Малог. То је једно од гласила Српске напредне странке, и Александра Вучића, лично. Сви режимски медији штампани, и електронски су део једне редакције. Сви ови људи су део деташмана једне редакције , једног центра уређивања ових лажи, овог смећа, и ових таблоида који служе да Вучић сачува подршку у једном делу бирачког тела да би на тај начин, он и људи око њега успели да се сачувају од одговорности, да се сачувају од преиспитивања њиховог имовинског стања, и преиспитивања енормног богаћења у последњих осам година.

”Ало” је објавио интервју у коме се каже да су Легија, и Звездан Јовановић хероји. То су људи који су у дворишту Владе Србије стрељали првог демократски изабраног премијера Зорана Ђинђића. Ово што је “Ало” објавио то у суштини Александар Вучић мисли, донекле потврђујући ону причу да се напио када је Ђинђић био убијен. Потврђујући причу да “црни кабинет” на Андрићевом венцу уређује све режимске медије у Србији. Ово је нечувено, ово је ужасно, ово је недопустиво, и ово је ревизија историје коју нећемо дозволити. Најоштрије осуђујемо овај наслов. Бидите сигурни да вам ово никада, и ни на који начин неће проћи. Стидите се , а знам да стида немате…”

Стефановић је указао и на иницијативу академика Владимира Костића, председника САНУ, у коме позива на дијалог између власти, и опозиције, и покушај премошћавања дубоке поделе у нашем народу, и да се нађе решење кроз дијалог, и договор како да се изађе из огромне политичке, па и економске кризе.

Наташа Зечевић, председница Иницијативног одбора Странке слободе и правде у Панчеву каже да смо се са пандемијеом изборили пре свега зхваљујући нашим људима који су одговорни.

“Долазим из образовања и прави пакао смо прошли са наставом на даљину која је уведена преко ноћи. И само, и искључиво заслугом наставника, родитеља, и деце то је некако приведено крају. Предавачи су све то радили са сопственим средствима својим компјутерима, својим интернетом , а нико није бринуо о томе да ли имају рачунаре, програме које користе, као и интернет. Деца су, нажалост, била још угроженија. Панчево је ударна песница СНС-а, имамо комесара Маловића који уређује све што се дешава у Панчеву, а Панчевци се ту слабо шта питају. Стога је панчево постало, запуштен , уморан, такорећи, мртав град.”

Зећевић је коментарисала и предстојеће лажне изборе.

“Избора нема. Избори су када можемо да чујемо све стране, и да заиста изаберемо. 21. јун треба да проведемо са својом породицом, а оно што нам нуди владајућа странка, нису избори, јер избора нема!”