Прочитај ми чланак

Борко показао доказе: „Вучићу, колики је твој део у 14 милиона евра пљачке ЕПС-а?”

0

Заменик председника Странке слободе и правде (ССП) Борко Стефановић у четвртак, 5 децембра је изјавио да је Електропривреда Србије (ЕПС) донела две одлуке којима се фирмама "Ђердап" и "Емпорио тим" исплаћује седам милиона евра за додатно запошљавање 390 нових административних радника , ИТ стручњака и стручњака за примену софтвера који "не функционише".

„Тим одлукама које је потписао генерални директор ЕПС-а Милорад Грчић двема фирмама се омогућава запошљавање 390 нових радника на пословима администрације и пословима примене софтвра који не ради и који ни данас не функционише, а који им је увалио члан Српске напредне странке Славиша Кокеза за седам мииона евра“, рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Упитао је како је могуће да од преко 30 хиљада запослених у ЕПС-у нема ниједан радник који би на тим пословима могао да се ангажује.

„ЕПС одлучује да за потебе функционисања фалш софтвера ангажује 390 радника преко две фирме које укупно исплаћују седам милиона евра отетих од градјана Србије“, рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да је то само део „пљачкашке хоботнице“ и да су софтвери које је Кокеза увалио ЕПС-у коштали више од 50 милиона евра.

„Зашто се Грчић није овако односио према сопственој печењари Фантазија и када ми тамо престане грејач или електромотор за окретање прасета на ражњу у тим ситуацијама није запошлајвао 390 људи да му окрећу тај ражањ, него је, претпостављам, звао неког мајстора да му то поправи“, невео је Стефановић.

Он је упитао и председника Србије Александра Вучића колики је његов део у тих 14 милиона евра.