Прочитај ми чланак

Борко открио народу: Стање критично, Вучићеве лажи сломиле Србију (ВИДЕО)

0

Осврћући се на период пре и на дан одржавања избора, Стефановић је истакао у петак 3 јула, у обраћању јавности, да су споменути избори највећи разлог за катастрофалну ситуацију, али и друге манифестације.

– Људи су били изложени овом вирусу на лажним, непостојећим, нелегитимним, неуставним изборима и све то њима није било битно. Гле чуда, одмах након избора, одједном све може, сви одједном више не брину, немају о чему да размишљају, одједном раст броја заражених и умрлих. Они су ти који су вас лагали. Они су ти који су направили приватну државу. Они су ти који су говорили да је све у реду и да је број преминулих мањи него што јесте. Они су ти који су вам говорили да је потпуно нормално скупљати потписе, ићи на изборне скупове, на прославе победа на лажним изборима СНС-а, након чега је букнула епидемија коронавнируса, на дерби пред 20.000 људи. Замислите ви тог апсурда и ко је уопште луд у овој земљи. И да ли сте синоћ видели слом државе и слом председника који не може да истрпи ни једно питање које му не одговара. Тао је велика брука и срамота – истакао је Стефановић, подсећајући на ситуацију у Новом Пазару, Сјеници и Тутину.

– Пацијенте из Сјенице који оду у Ужице да се тестирају, лекари из Ужица враћају у Сјеницу, где не постоји ковид центар и ти људи умру. У Новом Пазару је било десетине мртвих, дође премијерка и министар здравља и кажу – ма какви, овде је све у реду, овде је најопремљенија болница, није тачно да нам седе и леже болесници по ходницима. И сви тамо у Новом Пазару знају да је то лаж. Ти људи су остављени сами себи, својој судбини и да се сами брину без икакве помоћи здравства – додао је Стефановић, наводећи да је ситуација у КБЦ „Драгиша Мишовић“ тагође критична.

– „Драгиша Мишовић“ болница је препуна пацијената, људи леже по ходницима. Лекари и сестре раде без икакве паузе и без адекватне опреме. Дакле, то је права истина онога што се дешава.

Стефановић је такође оценио да ова власт попушта под притиском.

– И онда вам изађу студенти и кажу да неће то више дозволити и ви одмах попушта. Ова власт попушта само под притиском, зато што знају да их грађани неће, да је мање од 35% грађана гласало за њих и да немају подршку и легитимитет. Због тога, желим на крају да вас подсетим и да вам кажем да ћемо се сви зајендо изборити са овом пошасти, да држите дистанцу, да носите маске и да ова епидемија прође са што мање последица – нагласио је, додајући да је јединство опозиције кључно у смењивању ове власти.

– А што се тиче ненародне власти, једини пут је уједињење опозиције и излазка на изборе који морају бити фер – закључио је Стефановић.