Прочитај ми чланак

Борко објаснио нацији – Ево зашто се Јована Јоксимовић смејала Вучићу

0

Заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић , у прелиставању штампе осврнуо се на наступ ­ Александра Вучића на телевизији са националном фреквенцијом.

“Трајао је два сата. Био је на телевизији чији власник је његов пријатељ. Синоћ је потврдио да му је власник те телевизије пријатељ. Да подсетим тај човек је две телевизије купио нашим парама у сумљивој трансакцији. Та куповина усмерена на потпуну контролу медија која је по оцени свих стручњака спорна, заправо је била прва реакција на градјанске протесте који су почели након сто су хулигани блиски СНС-у покушали да ме убију”.

Стефановић је искористио прилику да поставу Вучићу три питања ?

“1. Шта да радешећерни болесници којима је живот угрожен ако се не крећу. Да ли они који су регистровани могу да добију потврду да једном дневно од 19 до 20 часова могу да изађу на пола сата уз обавезну употребу маски и рукавица и на безбедној раздаљини. 2.

Шта да раде родитељи са децом у стању аутизма, ево ја молим педагоске асистенте да направе програм и за њих и да их емитују телевизије са националном фреквенцијом. Психологе молим да направе садржаје и за људе који живе са аутизмом који не могу да користе колективне центре.

Како да се обраде баште људи по селима који не могу напоље због година. Од тих башти њихови унуци и деца се хране”.

Стефановић се осврнуо и на економска мере које је председник Србије најавио.:

“Што се тиче економских мера које су синоћ презентоване ја бих пре рекао да ми причамо о неформалним обећањима председника. Сачекаћемо тај уторак када ће их председник са недопустивим кашњењем као презентовати. Кажем као јер су мере најавили и за јуче. До уторка генијални план зна само председник, и Јована која није издрзала да се не смеје на тврдње да смо најбогатији на свету и да имамо пара колико хоћеш. Требало би да Вучић зна да све мере почивају на поверењу. Вучић је до сада у политичкој каријери обећавао све и свашта. Не мислим на обећања о Великој Србији, пошто не воли тога да се сећа. У последњем периоду на власти Вучић је обећао да неће смањивати пензије, да се неће кандидовати за председника, обећао је нулту толеранцију за корупцију. А шта се десило. Па пензије је узео, кандидовао се за председника и узурпирао сву власт, а Србија је званично најкорумпиранија земља на свету.”

Стефановић подсећа и на друга обећања Александра Вучића.

“Рекао је да неће дозволити отпуштања, а “Ванци” је већ отпустио људе на аеродрому “Никола Тесла”.

Најавио је да ће један родитељ моћи да остане да чува децу, а Влада још увек то није усвојила. И на крају ништа није рекао на обећање Лончара да ћемо ми направити вакцину.Питам се како када сте “Торлак” продали? То поверење је изгубљено и зато имамо политичку кризу у сред епидемије.

Стефановић, је подсетио да је Драган Ђилас још пре 7 дана предложио 20 мера, рекли да нам је потребно миниму 3 млрд евра за помоћ људима и привреди да се суоче са кризом која ће по интензитету премашити ону из 2008. године.

“Предвидели смо и мораторијум на плаћање закупа простора за све којима је посао стао због епидемије. Могао сам да наслутим да је део мера које смо предложили већ практично усвојен што је добро. Било би добро да се убрзају и дефинишу механизме спроводјења и контроле да све не остане само на папиру.

Даље у емисији, Стефановић је рекао да се у ово време Вулин бави мерењем свог непостојећег рејтинга:

”Знате већ те документе сте сви видели. Вулин је живи доказ да у Србији негативна селекција царује. Њу спроводи Вучић лично. Дезертер на челу министарства одбране. Зашто Вучић од најгорих од нас прави људе којима даје функције је лако одгонетнути.

Зато сто Вулину и сличним није проблем да измисљају и вређају. Вулин је ту шампион. Блати свакога ко није по вољи Вучићу, али не зна да објасни одакле му новац за стан, како је прочитао текст у “Недељнику” који никада није изасао, зашто је гурао новинаре Н1, шта је радио у “Јовањици” …. А онда још троши наше паре да би измерио сопствени рејтинг. И није га срамота да прича о раду свих оних који чувају људе од вируса. Јавно те питам Вулине какве то везе има са тобом. Шта мислиш да ли то људи раде због тебе и твог газде Вучића или зато што воле своју земљу. Ти човече мериш рејтинг док људи умиру. Ниси рекао немојте да расписујемо јавну набавку, дај да тај новац преусмеримо у бонусе за оне који раде и боре се да Србија преживи. Ти ниси сав свој. И то знамо од пре. Само ненормалан човек може да се представља као левичар, а да донесе најсрамнији Закон о раду који је наше вредне раднике претворио у јефтину радну снагу коју сада ваши омиљени инвеститори домаћи, и страни отпуштају како им се прохте. И ти ме више не интересујеш. Ти си срамота. Ја сам тражио од Вучића и Брнабићке да те смене”.