Прочитај ми чланак

Борко о Вучићевој превари: Народ бежи у Немачку, а он зарађује паре на расељавању

0

Заменик председника Странке Слободе и правде (ССП) Борко Стефановић изјавио је да Привредна комора Србије (ПКС) на челу са Марком Чадежом, Заводом за запошљавање и немачком фирмом "Спектра" спроводи "сеобу Срба", систематски одводећи медицинско особље и лекаре у Немачку.

„Та несрећа и катастрофа огромних размера се одвија сваки дан уз подршку државе ПКС и Марка Чадежа. Они су организовали програме за учење немачког језика, за нострификовање диплома за олакшавање свих и уклањање административних препрека за наше медицинско особље, за наше лекаре да би што брже и у што краћем року отишли у Немачку“, нагласио је Стефановић на конференцији за новинаре испред улаза у зграду ПКС.

Према његовим речима, у Србији ускоро неће бити никога ни да нас лечи ни да закуца ексер, ни да вози аутобус, остаће само „партијски ботови СНС“ и људи који власт користе искључиво за лично богаћење.

„Ускоро ћемо имати више лажних доктора у влади него у болницама“, рекао је заменик председника ССП.

Стефановић је објаснио да медицинско особље и лекари имају најниже плате у Европи, а три пута више пацијената него њихове колеге у Немачкој.

„Када један лекар напусти земљу, Србија би требало да прогласи дан жалости. Ми данас имамо државу у којој о томе нико не говори. То је срамота и то ћемо сигурно зауставити и због тога бојкот. И то је бојкот овом лудилу и масовном егзодусу наших грађана из Србије“, поручио је Стефановић.

Према његовим речима, из Србије дневно одлази 109 људи свих могућих професија категорија и узраста.

Стефановић је рекао да је Арсеније Чарнојевић Србе водио у слободу и мир док их председник Александар Вучић води у изгнанство, одваја од породица и отаџбине.

„То је један од највећих злочина овог режима, осим масовне пљачке и потпуне неспособности. Људи се овде могу задржати само омогућавањем једне стабилности перспективе и нормалних плата, иначе ће сви отићи одавде“, поручио је Стефановић.

Он је додао да ће у Србији остати само људи који су у власти и који пуне своје џепове и 600.000 оних који се надају да ће добити неки привремени посао као и да ће остати они који покушавају политички мирним средствима да оборе овај систем и овај режим

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!