Прочитај ми чланак

Борко изнео нове доказе: Весићев Кокеза опљачкао Београд за 65 милиона евра?!

0

Данас имамо информације у вези са прањем пара Вучићевог ИТ стручњака Славише Кокезе. Град Београд је за само четири године од његове фирме "Проинтер" купио опрему и софтвере за 6. 5 милиона евра. Толико Београђане коштају Кокеза и његови марифетлуци - рекао је на конференцији за новинаре заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић.

– На чак 32 тендера вредна више од 6.2 милиона евра Кокеза је био једини понуђач.Тако су му његови пријатељи из Српске напредне странке наместили посао. Глобални приход компаније „САП“ је 25 милијарди евра, а „Оракла“ 35 милиона годишње. Ова два светска ИТ гиганда не могу да се такмиче и немају никакву шансу пред највећим стручњаком за високу технологију, председником Фудбалског савеза Славишом Кокезом. Градска власт са Гораном Весићем на челу је испланирала да у 2020. години потроши шест пута више народних пара него што су потрошили 2013. године – рекао је Стефановић и питао да ли ико може да наведе један сегмент, један део живота у Београду који је побољшан за шест пута откад је СНС на власти.

„ЕПС Кокези дао седам милиона евра за софтвер који никад није прорадио“

Стефановић: Пут Кокезе од власника кафића до једног од најбогатијих Срба

– Можемо само закључити да се Београд распада под Весић Гораном и напредњачком влашћу. Прибављање Кокезиних софтвера довело је до раста трошкова и потребе за додатним запошљавањем, што је ваљда јединствен пример у свету. Нигде у свету не постоји да нека фирма на намештеном тендеру узме миионе евра од грађана Србије преко напредњачких марифетлука и онда тај софтвер не ради, не може да се спроведе, и онда, као што су урадили Електропривреди Србије преко Грчића, то исто је Кокеза урадио преко Весића граду Београду и донели су одлуку да по плану који је званичан запосле додатних 328 људи – рекао је Стефановић, и опет питао председника Србије Александра Вучића колики је његов део у, како је рекао, пљачки Београда. Све ово што говорим је истина, овде је низ уговора градских предузећа која потврђују у бројку, у слово, за милионе које су купили од „Проинтера“ Славише Кокезе.

– Уговор Градског стамбеног предузећа који износи 9.5 милиона динара. Софтверско решење за обједињење логовања на апликативна решења, па 4 милиона 885 хиљада за мрежну опрему. Онда имамо даље, Инфостан, уговорена вредност скоро 11 милиона динара. Имамо и Паркинг сервис 20 милиона динара а посао је набавка лиценци за СААП и оптимизација имплементираних функционалности модула за продају и дистрибуцију. Градска управа од 185 милиона динара. Без обрачуна ПДВ-а. имамо и јавно осветљење, и они имају потребу да им Кокеза угради софтвер, а онда Градска управа донесе одлуку да запосли више од 328 радника за милионе евра, који ће онда да постављају и које ће да почне да ради. А, пошто најчешће не ради, онда директно од САП-а и Оракла купе тај софтвер који може да функционише – рекао је Стефановић.

– Знамо да нећеш да нам одговориш, али нам само реци колики је твој део у пљачки Београђана. Све ово што говорим је истина, овде је низ уговора градских предузећа која потврђују у бројку, у слово, за милионе које су купили од „Проинтера“ Славише Кокезе. Уговор Градског стамбеног предузећа који износи 9.5 милиона динара. Софтверско решење за обједињење логовања на апликативна решења, па 4 милиона 885 хиљада за мрежну опрему. Онда имамо даље, Инфостан, уговорена вредност скоро 11 милиона динара. Имамо и Паркинг сервис 20 милиона динара а посао је набавка лиценци за СААП и оптимизација имплементираних функционалности модула за продају и дистрибуцију. Градска управа од 185 милиона динара. Без обрачуна ПДВ-а. имамо и јавно осветљење, и они имају потребу да им Кокеза угради софтвер, а онда Градска управа донесе одлуку да запосли више од 328 радника за милионе евра, који ће онда да постављају и које ће да почне да ради. А, пошто најчешће не ради, онда директно од САПа и Оракла купе тај софтвер који може да функционише – рекао је Стефановић, и навео да је Кокеза пример како се богате људи преко леђа грађана Србије.

– Он о ИТ не зна ништа, али познаје Вучића и то је довољно да постане мултимилионер. Он победи светске гиганте на сваком тендеру. Мајстор и махер напредњачког шибицарења. То што они не одговарају на све ово што износим значи да признају кривицу, они нам ћутањем кажу не можете нам ништа, па шта ако крадемо, не можете да нас зауставите, Тужилаштво ћути, Знају они то све, јер је прави власник тих фантомских фирми Александар Вучић – рекао је Стефановић, и рекао да је ово само део, да има нове, свеже инсајдерске информације које ће истаћи на следећој конференцији.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!