Прочитај ми чланак

Бондарев је у праву – Вучић најважнији русофил Европе

0

Ставове Никите Бондарева појашњава нико други до – „редовна читатељка“ портала Балканист.ру

Портал Балканист.ру, који је донео текст Никите Бондарева „Зашто подржавамо Вучића“ направио је својеврсну рекапитулацију полемике коју је тај текст изазвао. Редакција подсећа да је Бондареву одговорила Драгана Трифковић („Поред таквих пријатеља као што је Н. Бондарев, непријатељи нам нису потребни!“).

Чланак Д. Трифковић покренуо је нови ланац полемике – прво јој је одговорио Петар Искендеров, а онда му је она узвратила.

Помало неочекивано, редакција Балканиста на овом месту не доноси одговор(е) било Н. Бондарева или П. Искендерова, већ у игру укључују њихову „редовну читатељку“ Татјану Селезењову, „која је игром случаја последњих десетак година пратила ситуацију у Србији и када су представници прозападног демократског блока били на политичком Олимпу“. Портал у наставку прилога доноси одломке из тог „писма уредницима“ које је потписала Т. Селезњова.

Прилог на порталу Балканист

Редовна читатељка Балканиста на почетку подсећа да је Александар Вучић могао да се придружи антируским санкцијама Европске уније, којој Србија већ 20 година помно тежи, али он то није учинио. Селезњова додаје да је „мало вероватно“ да би се представници актуелне српске опозиције успротивили (српском) увођењу санкција Русији.

Татјана закључује: „Па у праву је Никита Бондарев да је данас Вучић, баш такав какав и јесте, најважнији русофил Европе. Он није ни изблиза, а ни уопште стандардан. Али, у владајућим елитама Европе нема русофилскијих русофила, па га баш зато и подржавају руске власти и део експертског друштва.“

„Никита Бондарев је баш то и желео да искаже у свом чланку, из кога су српски противници схватили једино да је Бондарев само један ՚сендвичар՚, ՚опортуниста՚, који ՚не воли Србију и Србе՚, и да ՚уз такве пријатеље непријатељи нису ни потребни՚. Ако се у револуционарном заносу почињу окривљавати за издају, и називати непријатељима они који с тобом само културно дискутују и не деле црно-белу слику света, онда све то не делује у корист руско-српских односа“ – закључује „редовна читатељка“ портала Балканист.