Прочитај ми чланак

Богољуб Карић ухлебио прику у Скупштини Србије

0

У посланичкој клупи у новом сазиву Скупштине Србије нашао се и Врањанац Момир Стојилковић, отац зета Богољуба Карића, који је у парламент ушао на листи Александар Вучић - за нашу децу.

Богољуб Карић познат по ухлебљавању породице у Скупштини Србије ни у овом мандату није изашао из свог обрасца понашања. Уместо супруге Миланке Карић српску “династију” представљаће поред дугогодишњег посланика Драгољуба Карића и Момир Стојилковић, отац Николе Стојилковића, супруга Данице Карић.

Момир Стојилковић није познат широј јавности, али је чувен у Врању и на југу Србије, пре свега због окршаја са СНС-ом на чијој листи се нашао на недавно завршеним изборима.

Како се наводи у радној биографији каријеру је започео у ДП Пољопродукт као технолог, а касније је био руководилац производње и директор кланице. Од 2001. до 2003. био је директор “Фригопродукта”, а потом радио као шеф продаје у приватној фирми Нутрико пре него што је постао директор ЈКП Комрада.

Управо га је Комрад винуо у јавност, бар ону јужњачку. Дугогодишњи напредњак и потпредседник градског одбора Српске напредне странке у Врању ушао је 2019. у јавни сукоб са колегама из партије. Неслагање га је, бар како наводе локални медији коштало функције директора па је у мају 2019. смењен и са страначке функције али и са места директора КП Комрад.

Међутим, Стојилковић није отишао тихо, отворено је говорио о притисцима врањанских напредњака и скупљао је подршку грађана и запослених у фирми.

Уочи смене тврдио је да му је оставку на место директора предузећа тражио лидер врањског СНС-а Славиша Булатовић, по налогу координатора напредњака за југ Србије Сурдуличанина Драгана Стевановића Боскета.

Његова политичка каријера стагнирала је мање од годину дана, у марту 2020. године избран је за потпредседника главног одбора Покрета Снага Србије-БК у Врању.

Ово му је први посланички мандат.