Прочитај ми чланак

Бивши високи функционер ЦГ полиције на саслушању због Беливука

0

Бивши помоћник директора Управе полиције Црне Горе, Зоран Лазовић, кога многи медији у региону повезују са Радојем Звицером, наводним вођом кавачког клана испитан је поводом уласка Вељка Беливука у ту земљу.

Бивши помоћник директора Управе полиције Црне Горе, Зоран Лазовић, саслушан је у Специјалном државном тужилаштву (СДТ) у склопу истраге о укидању забране уласка у Црну Гору Вељку Беливуку и Марку Миљковићу, речено је „Вијестима“ незванично из тог тужилаштва.

Према њиховим наводима, Лазовић је саслушан пре него што је предмет обједињен са пријавом коју је поднео државни секретар у Министарству унутрашњих послова Раде Милошевић.

Председник Праве Црне Горе Марко Милачић поднео је 17. септембра кривичну пријаву против Лазовића, због сумње да је починио кривично дело стварање криминалне организације.

Из Праве су тада казали да је пријава поднета због Лазовићевих навода од 28. јануара ове године, када је, као помоћник директора УП за Сектор за борбу против организованог криминала и корупције, на конференцији за медије изјавио да нема потребе да се страхује од присуства српских држављана Беливука и Миљковића у Црној Гори.