Прочитај ми чланак

БИМБИЋИ Удба кланови се помирили? Вучић и Дачић са синовима уз пиво све договорили

0

Председник Србије Александар Вучић објавио је фотографију са сином Данилом, Ивицом Дачићем и његовим сином Луком уз коју је навео да се "спрема за напорну недељу", али и да је са Дачићем "све договорио везано за стратешку сарадњу партија".

„Лука Дачић, мој Данило и ја пијемо подневно пиво, Ивица кафу, цигару је сакрио да не изгуби политичке поене. Пошто смо све договорили везано за стратешку сарадњу наших политичких партија, време је да се у Београду на води опустимо и припремимо за напорну недељу“, стоји у опису фотографије на инстаграм профилу председника.

Мало је и „боцнуо“ Дачића, рекавши да је лидер СПС старији од њега, али и похвалио да изгледа десет година млађе.

„Биће да је то због мог пива и вина“, написао је Вучић.

Фото: printscreen/instagram/buducnostsrbijeav

 

Потврда да Дачић остаје у влади?

Алкохол и породична дружења у страну, ова фотографија интересантна је из још једног разлога.

Наиме, још увек није званично саопштено да ли ће Дачић сести у неку од фотеља у Немањиној 11, али на основу атмосфере са ове фотографије, али и медијских спекулација и Вучићевих изјава – то је готово извесна ствар.

Социјалистима је од сада, према незваничним информацијама, требало да припадну четири ресора, с тим да је лидеру СПС Ивици Дачићу нуђен ресор одбране, али је он ту понуду одбио.

Како наводе наши извори, он је изразио жељу да буде преузме Министарство спољних послова, али ће највероватније бити министар унутрашњих послова. Он је ту функцију обављао у два мандата – од 2008. до 2012. и од 2012. до 2014.

Очекује се да ће у Немањиној 11 остати и Бранко Ружић, али није познато да ли ће у целости задржати свој ресор, будући да се прича о подели министарства на просвету и науку.