Прочитај ми чланак

Билдерберг група тражила да се заустави Јужни ток, а Србију гурне у НАТО

0

Bilderberg-2012

Билдерберг група, светска елита која, како се претпоставља, режира или бар то покушава, крупне планетарне догађаје, састала се и ове године у потпуној дискрецији. Место окупљања био је Копенхаген, где је присуствовало око 140 учесника из целог света, међу којима су и људи на кључним позицијама у дипломатији, политици и бизнису.

Како наводе тамошњи медији, на скупу, који се по први пут одржава у Данској, разматрали су се између осталог сукоби у Украјини, начини превазилажења светске економске кризе, а дискутовало се и о праву на приватност личности.

Како преносе руски портали, једна од тема на овогодишњем састанку, била је и Србија – како максимално убрзати њен евро-атлантски пут и одвојити је од све већег утицаја Русије! Један од планова „Билдерберга“ за балканско поднебље је и идеја да се пројекат Јужни ток не реализује, јер руши концепцију поступне зависности Балкана од Запада.

Говорило се и о будућности Европске уније, све веће глобалне економске кризе, али и о новоформираној Евроазијској унији, која је, по мишљењу чланова Билдерберга, велика опасност за Запад. Такође, поручено је да би Босна и Херцеговина и Црна Гора требало да буду што пре примљене у НАТО, јер такође спадају у сферу руског интереса, а на тај начин би се извршио и додатни притисак на Србију, као традиционално највећег савезника Москве.

Изражена је забринутост због „неизвесности“ коју „Србија ни на Истоку ни на Западу“ политички и безбедносно носи и закључено је да су дозвољени сви напори и трошкови (читај: средства) да се један „наш орао” отргне од погледа усмереног на исток и да се земља убрзано укључи, веже, у све западне структуре како би се трајно „скинуло то питање“.

Сматра се да Билдерберг групу чини група од око 350 особа, које поседују више од 80 одсто укупног светског богатства. Унутар Билдерберга се налази савет од 120 чланова, који функционише као светска влада из сенке. Тврдо језгро организације чине породице Ротшилд и Рокфелер, као и краљевске породице (В. Британије, Шпаније, Холандије…), а стални чланови су и Хенри Кисинџер, Карл Билт, Јошка Фишер, Џорџ Сорош…

Добри познаваоци наводе да је управо ова организација створила Европску унију, учествовала у разбијању Југославије, тражила бомбардовање Србије 1999. године, али и режирала многе друге ратове.

(СРБИН.ИНФО – АЛЕКСЕЈ ДИМИТРИЈЕВИЋ)