Прочитај ми чланак

БИЛБОРДИ У САРАЈЕВУ: Шешељ и Караџић – српски јунаци

0

SESELJ KARADZIC

Пред историјску пресуду Радовану Караџићу у Хашком трибуналу на улазу у Источно Сарајево СРС је излепила билборде подршке Караџићу и Војиславу Шешељу.

На билбордима уз фотографије Караџића и Шешеља стоји и велики натпис „српски јунаци“, наводи портал „Klix“.

Такође, на билборду се види и велики двоглави орао, а на врху пише – „Српска радикална странка, Општински одбор Источно Ново Сарајево“.

Пресуда Караџићу очекује се сутра око 14 сати, а бивши председник Републике Српске терети се за геноцид у Сребреници и злочине почињене у још седам општина у БиХ.

Тужилаштво тражи доживотни затвор, а Караџић ослобађање. У интервјуу за босански БИРН понавља да нема доказа за оптужбе против њега.

После осам година у притвору Хашког суда, на дан пре пресуде, Радован Караџић је закључио да нема тог разумног суда који би га осудио, уз опаску да је његова стална борба за мир узоран труд вредан поштовања.

“Што се Сребренице тиче, оно што се десило у стварности је довољно лоше, па нам никакво увеличавање не помаже да дођемо до разумевања и мира међу нама. Непотребно убиство једног јединог човека је ужасавајуће, а камоли убиство сигурно најмање неколико стотина људи, што је, на пример, неупитни број жртава с повезима. Они који су то урадили пре свега су непријатељи Срба, а затим непријатељи тих породица, а онда и муслиманске заједнице“, рекао је Караџић.

(B92)