Прочитај ми чланак

БЕЗ БОШКА И ЂИЛАСА Завршени преговори власти и опозиције, новинари протерани

0

На Факултету политичких наука у Београду завршен је, после три сата разговора, други округли сто о изборним условима, на којем су учествовали представници власти и опозиције.

Тема састанка, који је почеко око 9 сати, била је финансирање изборне кампање.

Присутни су били Владимир Ђукановић, Дарко Глишић, Владимир Орлић и Дејан Ђурђевић из Српске напредне странке, Жарко Обрадовић из Социјалистичке партије Србије, Дејан Шулкић из Демократске странке Србије, Ђорђо Жујовић из Либерално демократске партије, Владимир Ђурић из Странке модерне Србије, Мирослав Алексић из Народне странке, Зоран Лутовац из Демократске странке Небојша Зеленовић из Заједно за Србију и Арис Мовсесијан из Нове странке.


Како је раније и најављено, округлом столу није присуствовао нико из Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, зато што данашњи сусрет није у потпуности отворен за јавност.

Извршни директор Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић изјавио је пре данашњег састанка да су разговори власти и опозиције конструктивнији кад су затворени за јавност.

У Београду је почео други округли сто између власти и опозиције, али са измењеним учесницима у односу на први сусрет. Новинари су покушали да уђу, али их је организатор на непримерен начин спречио да присуствују овом догађају.

Састанку не присуствују Бошко Обрадовић и Драган Ђилас, који је изјавио да неће учествовати уколико округли сто не буде био отворен за јавност.

Небојша Зеленовић је новинарима, уочи састанка, рекао да је постигнут договор са организаторима да се новинарима проследи интегрални снимак првих пола сата састанка, интегрално излагање експерата, што је, како је казао, добар искорак у томе да јавност буде упозната са оним што се дешава на састанку с обзиром на то да ово “нису тајни преговори”.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!