Прочитај ми чланак

БЕЗ БЛАМА Милена Поповић: Паљење свећа за Оливера је политичко поентирање

0

Невенчана супруга убијеног лидера Грађанске иницијативе Слобода демократија правда (СДП) Оливера Ивановића, Милена Поповић изјавила је данас да поједини опозициони политичари користе убиство њеног невенчаног супруга за прикупљање политичких поена.

Поповић, која је и посланик Скупштине Србије, је за телевизију Пинк, поводом тога што су српске опозиционе странке јуче организовале комеморативно окупљање „1.000 дана нерешеног убиства Оливера Ивановића“, рекла да је „срамно“ да се Оливерово убиство „користи за било какво поентирање“.

Foto: Youtube

Она је о судском поступку који се за убиство Ивановића води пред косовским правосуђем, казала да се тај поступак одуговлачи.

„Неко не жели да ми дођемо до истине, као да је циљ да се пролонгира и да очигледно имају намеру да заташкају истину“, оценила је Поповић и додала да ће она „сваки дан постављати питања“ али да нема намеру да на такав начин „сакупља политичке поене“.

Поводом 1.000 дана од нерешеног убиства Удружена опозиција Србије организовала је јуче у цркви Светог Марка у Београду паљење „1.000 свећа“ са захтевом да се налогодавци и убице Оливера Ивановића пронађу и казне. Паљењу свећа Поповић, која се у фебруару ове године учланила у Српску напредну странку, није учествовала.

Павосудни органи у Приштини и у Београду покренули су поводом решавања убиства Ивановића, које се догодило у јануару 2018. у северном делу Косовске Митровице, одвојене истраге, али до данас за то убиство нико није кажњен.