Прочитај ми чланак

Без блама и образа – Вучић о дијалогу са опозицијом: Они неће са Хитлером

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас на конференцији за медије да неће учествовати у дијалогу власти и опозиције, јер су, како каже, његови политички противници истакли да не желе да да разговарају са "издајником и Хитлером"

Упитан да прокоментарише најављени дијалог власти и опозиције под посредствном представника Европског парламента(ЕП), Вучић је казао да сматра да је дијалог лековит, али да он неће учествовати у њему.

“Што се тиче жеље да се разговара у некој посебној форми, тих форми ће свакако бити много. Парламент је идеално место за то, али немам проблем да разговарају где год хоће”, навео је Вучић, а затим додао због чега неће учествовати у разговорима са опозицијом:

“За њих је немогуће да разговарају са неким којег сваког дана карактеришу најгорим именима. Називају ме најгорим издајником и Хитлером. Нећете ваљда са Хитлером да разговарате? Нема смисла баш са Хитлером да разговарате. Тако да сам ја ослобођен те дужности, иако сам жарко желео да разговарам са њима. Сматрам да би то било изузетно корисно, али ја ћу се повући из тога. Важно је да они разговарају са неким другим који нису издајници, Хитлер, стока, ђубре и све остало што сам ја. Верујем да ће то бити успешно и немам ништа против тога”, поручио је Вучић.

Подсетимо, недавно је председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да ће међустраначки дијалог бити настављен следеће године кад се буду стекли услови за то.

“Договорено је да се друга фаза дијалога обави после избора са циљем да он послужи као припрема за одржавање следећих избора”, рекао је Дачић и поновио да ће избори бити најкасније до априла 2022. године.

Дијалог власти и опозиције требао би да се води под посредством Европског парламента, што је потврђено на недавном састанку Дачића и председавајућег Комитета за спољне послове Европског парламента Дејвида Мекалистера.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је, у време док је био опозиционар, заиста гостовао на разним медијима јер је представљао странку која је имала измедју 35 и 40 одсто подршке гласача, док актуелна опозиција заједно нема више од четири или пет одсто. На годишњој конференцији за новинаре, Вучић је рекао да опозиција не може да очекује да има исти третман у медијима, јер имају неупоредиво мању подршку градјана.

“Али то ваљда тако изгледа када имате много пара и медија у свом власништву, па мислите да можете да радите шта хоћете… Њихова главна идеја је да потопе болницу у Батајницу, као што су причали и да Београд на води тоне и како неће моћи земља да издржи толики терет”, рекао је он.