Прочитај ми чланак

БЕЗ БЛАМА Док га Брнабићка прозива, Дачић се нуди СНС-у

0

Премијерка Србије Ана Брнабић јутрос је прозвала чланове Социјалистичке партије Србије, истакавши да је Александар Вучић разочаран у неке људе из ове странке који су подржали протесте, међутим ни то није спречило првог човека СПС Ивицу Дачића да настави да се нуди Српској напредној странци, како би остали у Влади.

– Социјалистичка партија Србије је поуздан коалициони партнер. Много тога доброг смо остварили заједно са СНС и сматрам да је у интересу Србије да наставимо рад. Али, одлука о томе је свакако на Александру Вучићу као победнику избора – рекао је Дачић за Новости.

Оваква реакција Ивице Дачића је дошла после изјаве Ане Брнабић, која је истакла да Александар Вучић најозбиљније размишља о коалицији са СПАС-ом Александра Шапића, будући да је председник Србије, како је навела, разочаран у неке људе из СПС, који су подржали протесте испред Скупштине.

– Вучић мисли да Шапићу много тога недостаје, да мора још да учи и да ради, али да је оно што цени код њега борбеност. Шапић је показао да жели и да уме да се бори, и то је показао у тренуцима када се наши коалициони партнери, пре свега мислим на СПС нису тако борили, као и неки из СНС – навела је Брнабићева.

Испричала је да је на недавној седници председништва СНС Вучић тражио од страначких сабораца да се изјасне о четири опције у вези са будућим партнерством у влади. Прва је да СНС буде у коалицији са СПС, друга да буду у коалицији са Шапићевим СПАС-ом, трећа да уђу у партнерство и са СПС и са СПАС, и последња опција – да СНС буде сам уз подршку мањина.

– Ја сам гласала да СНС формира власт са мањинама. Заиста мислим да би то била најбоља могућа опција за Србију – мавела је Брнабићева.