Прочитај ми чланак

БЕСТИДНИК ВУЧИЋ Видећемо за санкције, ви Руси сте побегли с КиМ, Вагнер да се губи

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да не зна да ли ће Београд увести санкције Русији и да руска паравојна група Вагнер нема шта да тражи у Србији.

„Да ли ћемо (увести санкције Русији), не знам, али моје ‘не знам’ вреди много више него њихово (опозиционо) чврсто и тврдо ‘да’. Има једна мала земља у Европи која се не да и чува своју слободу колико може“, рекао је Вучић за телевизију Прва.

Foto: print screen Pink

Поводом недавне објаве групе Вагнер, блиске руском председнику Владимиру Путину, да је у Србији формирала културно-информативни центар пријатељства и сарадње, Вучић је казао да „неће ником да се удвара“.

„Да се удварам Вагнеру? Нећу никоме да се удварам, немате шта да радите у Србији, ни ви ни НАТО. Са НАТО-ом морамо да сарађујемо јер сте ви Руси напустили Косово, а са вама сарађујемо јер смо пријатељи, јер нам помажете у Савету безбедности УН“, навео је Вучић.

Он је рекао да се са Путином „није чуо месецима“, иако га званичници у Приштини називају „нацистом“ због веза са руским лидером.

„Причате да сам ја нациста јер ме подржава Путин. Нисам се чуо са Путином месецима, послао ми је честитку коју ће ми сутра уручити (руски амбасадор Александар) Боцан-Харченко јер је желео да то учини пре Нове године“, навео је Вучић.

На питање да ли би Русија помогла Србији да је избио рат на Косову, Вучић је рекао да Москва „ништа не би урадила“ јер није у могућности да помогне Београду, и захвалио јој на подршци територијалном интегритету Србије.