Прочитај ми чланак

Бестидна унука сатника: Не укључујем климу, седела сам у Влади у ролци

0

Како се ближи почетак грејне сезоне, тако се бројни грађани питају да ли ће им радијатори бити топли током зиме. И док људи брину, дотле из Владе Србије у техничком мандату стижу апели да се штеди. "Савете" тим поводом поново је дала Ана Брнабић.

Премијерка је у претходном периоду саветовала како да се штеди, па је својевремено поручивала како је, док је била у Велилкој Британији, чувала струју.

– Наши грађани немају осећај колико је овде струја јефтина. Хајде, кад изађемо из просторије да за собом угасимо сијалицу, држави ће бити мало лакше да прерасподели струју негде другде, или мање увезе – рекла је Ана Брнабић у мају ове године, па је додала:

– Када сам живела у Великој Британији имали смо лустер са три пута четири сијалице и одврнете неку јер вам не требају све. Тамо је струја толико скупа да сваки дан размишљате како да ја будем ефикаснија зато што те лупи по џепу.

Сада, када се већ зима приближила, истицала је како је штедела у Влади Србије…

– Јуче сам у згради Владе Србије била у ролци, јер је било нешто хладније, а нисмо укључивали климу – поручила је Брнабић и тако „посаветовала“ грађане како да премосте нешто хладније дане.

Премијерка је, током гостовања на Пинку, истицала и да ће се „власт трудити да не буде рестрикција“ и да „грејна сезона буде уобичајена“.

– Очекује се да ће зима да буде изузетно тешка, а Србија ће, када је реч о енергентима, грејну сезону дочекати најспремније могуће – навела је она и подвукла да се „свакодневно прате извештаји о дневним температурама“ и да се „шаљу локалним самоуправама“.