Прочитај ми чланак

Бесрамна уцена људи у Земуну да дођу на Вучићев контрамитинг (ВИДЕО)

0

Свакодневно стижу сведочења из целе државе да се грађани притискају и поткупљују како би отишли на контрамитинг СНС, а недавно се појавио и видео снимак из Земуна, односно Батајнице, где локални већник објашњава грађанима како ће им помоћи уколико оду на скуп 26. маја испред Скупштине.

На видео снимку који је објавио и одборник у Скупштини Града Милан Љутовац види се и чује да већник у општини Земун Бошко Радовановић обећава грађанима да ће им странка помоћи, али да су сада они потребни странци.


„Људи, после овога Скупштина доноси неке законе о нелегалној градњи и легализацији. Не могу сада да вам причам све. Ми ћемо вам помоћи у легализацији. Нама је сада потребна помоћ, а вама ће бити потребна касније. Ја вам сада најискреније кажем, како се ви сада поставите према нама, тако ћемо и ми, нормално, заштитнички према вама. Дајте да ово одрадимо. Ви нама требате у што већем броју“, рекао је Радовановић.

Након тога је објаснио да ће бити организован превоз за грађане до центра Београда и дао инструкције да ни не морају одмах да се врате из града за Земун.

„Тамо ће се можда ићи два или три километара пешке. Ако се теби не иде, имаш градски 706 и одеш тамо. Не мораш да се вратиш, остани у граду ако хоћеш. Нама је битно да одемо и будемо тамо“, рекао је већник Радовановић.

Снимак направљен у Земуну само је потврдио да се напредњаци припремају озбиљно пред контрамитинг који је заказан за петак, 26. маја. Припремљене су квоте, аутобуси су организовани, а напредњаци већ пребројавају грађане и врше пресију да се дође на партијски „скуп наде“, како су га назвали челници СНС.

Нова је недавно писала о великом притиску на запослене стиже из Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО), где се грађанима „саветује“ да дођу на скуп, јер у супротном неће напредовати на радном месту, а могу и отказ да добију.

“Договорено је да се иде организовано, а креће се испред Дирекције РФЗО према Митићевој рупи. Запослени иду заједно, па одатле редом. Људи су очајни, не знају како да се супротставе томе“, јавља извор Нове који је упознат са ситуацијом у РФЗО.

Да су напредњаци озбиљно „засукли“ рукаве и кренули у припрему за велики контрамитинг испред Народне скупштине потврђује серија притисака на грађане из читаве државе. Сведочења се појављују сваког дана, објављују преписке, квоте, аутобуса, претње, а све у циљу како би се направио највећи скуп у историји Србије.

Организација контрамитинга уследила је након масовних протеста грађана који су изашли на улице незадовољни атмосфером и свеприсутном насиљу у друштву. До поменутог скупа напредњака остало је још два дана, али припреме увелико трају – квоте за долазак на контрамитинг су никад веће, запослени у јавном сектору већ су обавештени да ће имати „посебан радни задатак“ тог дана, готово сви јавни превозници су резервисани, отказују се ђачке екскурзије…

Према информацијама Нове, планиран је долазак 2.200 аутобуса из целе Србије на скуп у Београд. Осим тога, имали смо увид у дописе који се шаљу одборима СНС широм државе, у којима се наводи да је обавезан долазак и да морати дођу на плато испред Народне скупштине.