Прочитај ми чланак

БЕОГРАДСКИ ИЗБОРИ – ЖЕСТОКА ДЕБАТА ИЗМЕЂУ Шапића, Шутановца, Шаровића и Марковића!

0

На последњој дебати на ТВ Н1 тема је била и финансирање кампање. Представник ДЈБ-Двери каже да новац иде из буџета, СРС "штеди годинама", листа "Београд одлучује, људи побеђују" има наменски рачун "где се сваки прилог види", листа "Да ослободимо Београд" води "финансијски скромну кампању", Шапић још скромнију, СПС "није

У трећој и последњој предизборној дебати на Н1 шта мисле о кључним темама у главном граду говорили су представници изборних листа Социјалистичке партије Србије, Српске радикалне странке, листе „Да ослободимо Београд“, „Александар Шапић градоначелник“, Доста је било и Двери и „Београд одлучује, људи побеђују“.

Душан Павловић, представник коалиције ДЈБ – Двери, каже да су то две парламентарне странке и да, као такве, добијају новац из буџета Републике Србије. „Један део тог новца се користи за кампању, други део новца долази од Града Београда који, такође, даје новац за кампању свим учесницима на изборима“.

Предраг Марковић, који је на дебати на Н1 учествовао испред СПС, каже да постоји мит да је та странка богата, али да то није тачно. „Доста је тих објаката које је она имала отето, отуђено, после 2000. године, и дан-данас се вуку неки дугови из деведесетих година, двехиљадитих…“

Немања Шаровић је рекао да је СРС једина политичка странка која штеди и то, како каже, не последњих шест месеци, неко последњих година. „И ако погледате, а доступни су на интернету финансијски извештаји СРС, видећете да имамо значајна уштеђена средства на рачуну која су орочена, кад дођу избори, ми онда подигнемо колико нам треба“, рекао је.

Једино СРС, тврди Шаровић, има чисто финансирање, јер немају по 5.000 малих донатора која ће им дати по 40.000 динара.

Лидер ДС и носилац листе Драган Шутановац је навео да је кампања коју воде финансијски скромна, али да је пуна енергије. Додаје да ДС има дугу традицију, велики број чланова и људи који улажу своју енергију, време и новац.

„За сваку кампању се образује наменски рачун, и сваки прилог домаћих физичких и правних лица мора бити пријављен и ми га на сајту београдодлуцује.рс моментално објављујемо, као што га пријављујемо Агенцији за борбу против корупције“, каже Никола Јовановић, представник листе „Београд одлучује, људи побеђују“.

Јовановић каже да са те стране не сме и не може ништа да буде спорно. „Оно што је суштина, и што би морало да буде суштина овог питања је како се финансира владајућа коалиција и да ли злоупотребљавају јавне ресусрсе“, додао је.

Кандидат Александар Шапић каже да они немају спотове, билборде, огласе у новинама, не деле цегере, књиге, хемијске… „Ми имамо шест штандова које вртимо мало по целом граду последњих дана… Једноставно наша кампања ће бити најскромнија кампања од свих“, додао је.