Прочитај ми чланак

Београд: Весић дао лажна обећања – фекалије се разливају на све стране (ВИДЕО)

0

Градска власт у претходних шест и по година није учинила ништа на решавању проблема канализације у београдском насељу Калуђерица, где се фекалије често изливају, и такво стање неће бити промењено док је СНС на власти у главном граду, рекли су у среду 14. октобра представници Народне странке.

„СНС је још 2012. године обећао да ће заувек решити тај проблем, али од тога није било ништа. Многи грађани Калуђерице живе без канализације већ 40 година, а постојећа канализациона мрежа је изграђена парцијално и нелегално, па се отпадне воде изливају у Калуђерички поток, који је постао фекални колектор“, рекао је повереник Народне странке за Гроцку Игор Стојменовић у програму „Отворено“.

Стојменовић је истакао да се фекалије често изливају јер је притисак у постојећој канализационој мрежи све већи због изградње нових зграда које се на њу прикључују.

Он је навео да је рок за израду идејног решења за канализацију у Калуђерици истекао пре скоро годину дана, а грађани не знају да ли је то решење завршено нити шта градска власт планира да уради.

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић рекао је да, поред Калуђерице, проблем канализације постоји и у општини Палилуа у насељима Крњача, Борча и Овча.

„Власт једино зна да даје лажна обећања, попут оних председника Србије Александра Вучића и заменика градоначелника Београда Горана Весића да ће проблем канализације бити решен, али грађани неће добити канализацију док је на власти СНС, јер већ осам година само дају лажна обећања“, рекао је Павловић.

Павловић је додао да власт не може да реши проблем канализације, јер је њен „циљ само лично богаћење људи на власти и јер је неспособна“.

Одборница Народне странке у Марина Липовац Танасковић рекла је да су постојећу канализациону мрежу у Калуђерици пре 40 година изградили сами грађани, а Град Београд и општина Гроцка нису ништа урадили по том питању.

„Калуђерица је удаљена од центра Беогада 10 километара, а према попису из 2011. године у том насељу живи 27.000 становника, док је данас тај број достигао 40.000. У Калуђерици је грађено неплански и стихијски и она је прва асоцијација за нелегалну градњу у Београду, што је, између осталог, узроковало бројне проблеме“, рекла је Марина Липовац Танасковић.