Прочитај ми чланак

БЕОГРАД СРАМОТНО ЋУТИ: Мандићу и Kнежевићу ПРИТВОР до 72 сата, почињу штрајк глађу

0

Посланицима Демократског фронта Андрији Мандићу, Милану Кнежевићу и Милуну Зоговићу одређено је задржавање до 72 сата након саслушања у Основном државном тужилаштву.

Посланик ДФ-а Славен Радуновић је казао да су они одлучили да од данас штрајкују глађу.

Он је рекао да је у току државни удар који спроводе државне институције.

„Овог пута нема Синђелића и Паје Велимировића, већ је режисер Мило Ђукановић са својим тимом у тужилаштву и полицији“, казао је.

Он је рекао да задржавање од 72 часа његовим колегама значи да институције не спроводе правду, већ освету према највећем опозиционом блоку.

Зоговић је приведен на саслушање нешто прије 16 часова, а Мандић два сата касније.

Испред ОДТ су окупљени и функционери и присталице Демократског фронта.

Основна државна тужитељка Ивана Вуксановић је саслушала и Милана Кнежевића, који је уз Зоговића и Мандића после узимања изјаве задржан у притвору, након што су синоћ – са осталим колегама из странке – ухапшени.

Посланици Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојевић, Славен Радуновић, Милутин Ђукановић, Марина Јочић, Предраг Булатовић, Јован Вучуровић, Бранко Радуловић и Бранка Бошњак раније данас су ушли у зграду Основног суда, у склопу које је Основно државно тужилаштво.

Посланик ДФ-а Предраг Булатовић казао је да ће чекати испред зграде Основног суда до 16 сати, када ће саслушати ухапшене посланике.

Он је рекао да су хтели да питају ОДТ зашто не саслушавају посланике и да ли је саслушан начелник Сектора полиције за обезбјеђење личности Драган Благојевић, који је, како наводи, прекршио закон хапсећи посланике.

Радуновић је казао „Вијестима“ да су дошли да сазнају зашто не саслушавају њихове колеге већ их држе у притвору.

Скупштина Црне Горе синоћ је усвојила Закон о слободи вероисповести. Усвајању закона претходили су инциденти у Скупштини након одбијања амандмана Митрополије црногорско-приморске на предложени Закон о слободи вероисповести, које је у скупштинску процедуру ставио Демократски фронт. Након инцидента су ухапшене 22 особе – 18 посланика ДФ-а и још четири особе.
„Лишени слободе по налогу ОДТ и Управе полиције“

Из Тужилаштва је потврђено да су тројица посланика ДФ-а ухапшена по налогу ОДТ и Управе полиције.

„Током дана, у законском року, ова три лица ће уз кривичну пријаву бити приведена државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Подгорици ради саслушања у својству осумњичених.

Након саслушања државни тужилац ће донијети одлуку о даљем поступању“, наводи се у званичном саопштењу Основног државног тужилаштва.

Погледајте шта је Милан Кнежевић поручио Милу у свом последњем говору у Скупштини Црне Горе, који се непрекидно дели на друштвеним мрежама и препричава…