Прочитај ми чланак

БЕОГРАД Подршка браћи у ЦГ: Студенти поручили Вучићу – Реагуј или си издајник!

0

На платоу испред Цркве Светог Марка вечерас је одржан пети скуп подршке српском народу и Српској православној цркви у Црној Гори, који традиционално организују Студентски клуб Правног факултета, студенти Универзитета у Београду и друге студентске организације.

На скупу су се обратили у име организатора Немања Вукчевић, председник Студентског клуба Правног факултета, Жељко Ћуровић, председник Срба из Црне Горе, Павле Кнежевић, омладински активиста из Републике Српске, Дејан Петар Златановић, главни и одговорни уредник медијских кућа Србин.инфо и Центар и студент Правног Факултета Страхиња.

И овог пута је организована шетња, али не као што је раније био случај до Саборне или Вазнесењске цркве, већ до Цркве Александра Невског на Дорћолу.

Колона се кретала Булеваром краља Александра, Ресавском, Краља Милана, преко Теразија, Коларчеве, Француске, до Улице цара Душана. Током проласка грађана долазило је до повременог затварања улица, али је скуп протекао без инцидената.

Организатори су најавили литију за следећи петак на којој ће ходати 70 километара до Орашца.

– Тада ћемо након скупа кренути у молитвени ход, литију до Орашца. Корачаћемо 70 километара за српски народ у Црној Гори, а онда ћемо 15. фебруара на Сретење у Орашцу имати молебан – рекао је председник Студентског клуба на Правном факултету Немања Вучковић.