Прочитај ми чланак

БЕОГРАД НА ВОДИ Дугују 100 милиона евра граду, а купују земљишта

0

Један од највећих дужника граду Београду јесте предузеће "Београд на води", које је недавно купило плац поред хиподрома. Поставља се логично питање, одакле овом предузећу дужнику новац за куповину земљишта и због чега се он не употреби, на пример, за отплату дуга граду Београду.

Предузеће „Београд на води“ дугује главном граду Србије 11,8 милијарди динара, односно 100 милиона евра, како је у децембру прошле године објавио Савет Владе Србије за борбу против корупције.

Иако председник Вучић не пропушта прилику да чедо напредњачке власти похвали и грађане убеђује како је овај пројекат земљи донео милионе, питање је зашто онда једно овако успешно предузеће не исплати дугове које има.

Уместо тога, ова компанија купује нова земљишта по граду на ексклузивним локацијама и планира нове пројекте, иако и онај главни није завршен.

Тако је „Београд на води“ купио недавно земљиште у Радничкој улици од 55.169 квадратних метара које се налази у непосредној близини спортско-рекреативног центра „Ада Циганлија“, Хиподрома и културно-историјске и туристичке целине Топчидер.

Овај плац плаћен је по почетној цени од 3,178 милијарди динара, тако да је прилично јасно да компанија „Београд на води“ новца има, али да не жели да га уплати граду Београду.

Грађани ће за наплату овог дуга, изгледа, морати да сачекају власт која неће пордржавати рушење објеката у Савамали у по ноћи зато што је то „легло мишева, пацова, змија“ и која неће стављати интересе арапских инвеститора испред интереса и добробити народа.