Прочитај ми чланак

Беливук поменуо и Андреја: Срео сам се с Вучићем, радио за њега, Вулин се дрогира!

0

Вељко Беливук током изношења одбране пред Специјалним судом, где се њему и припадницима његове криминалне групе суди због седам ликвидација и других тешких кривичних дела, говорио је о својим везама са самим врхом државе, али и спортским функционерима. Он је, између осталог, препричао ситуацију коју је имао са Звезданом Терзићем, али се осврнуо и на другарство с Радојем Звицером, наводним вођом кавачког клана.

„Једном приликом (Александар прим.аут) Видојевић је дошао до нас, код стадиона, и тражио да не дигнемо паролу за ћерку Звездана Терзића“, рекао је Беливук и додао да је то био захтев „шефа“ и да су они заиста одлучили да то и не ураде. Истакао је да се након неколико дана видео с Терзићем.

„Након тога смо се видели с Терзићем и он је том приликом питао колико кошта, али смо му ми рекли да је то пријатељски гест. Питао сам га и за суђења која се воде против њега, знам да је нешто био и ухапшен, а он ми је рекао да је то све завршено, јер је шеф завршио“, рекао је Беливук.

Додао је да је заиста тако и било, да је недавно сазнао да је у случају Терзића, у једном предмету, дошло до застаре.

„Тако ће бити и с овим другим. Мењаће се судије и одлагаће се суђења“, рекао је Беливук.

У свом вишесатном излагању дотакао се и Андреја Вучића, председниковог брата. Истакао је да је до њих дошла информација да је Андреј Вучић рекао да Дејан Лазаревић неће дочекати суђење.
Адвокат Дејан Лазаревић Фото: Филип Краинчанић/Нова.рс

„Ја адвоката Лазаревића овде не видим“, рекао је Беливук.

Вељко Беливук је током своје одбране говорио и о познанству с Радојем Звицером, наводним вођом кавачког клана. Истакао је да му је драго што му је он пријатељ.

„Поносан сам што ми је Звицер пријатељ“, рекао је Беливук, а потом изјавио и да је својевремено, кад је ухапшен на аеродрому у Београду, непосредно пре него што је цела група пала у великој кацији, ишао на бабине код Звицера. Потом се извинио.

„Морам да се извиним, није убијен Радоје Звицер, жао ми је“, рекао је он.

„Ја сам члан СНС“

Подсећања ради, Беливук је претходно рекао да је он члан Српске напредне странке и да су он и други навијачи одрађивали услуге за државу.

„Био сам задужен за Блок 45 и 50. С Александром Станковићем (Сале Мутави – прим.аут.) сам водио групу која је служила за потребе државе све до његовог убиства, након чега сам наставио ја то да радим“, рекао је Беливук.

Истакао је да су чинили разне услуге за државу, попут спречавања митинга, разбијања демонстранција, али и рушење у Херцеговачкој улици.

„Ми смо током ноћи послали групу младића, једну ми, једну Звонко (Веселиновић прим.аут), да се сруши Савамала. Речено нам је да ниједном нашем члану неће бити ништа и да је за све задужен Веселин Милић“, рекао је Беливук.

Истакао је да је након његовог изласка из притвора 2019. године дошао Александар Видојевић звани Аца Рошави и да му је тада рекао да га је послао „шеф“ и да треба да направи навијачку групу јер су тада на југу постојале три навијачке групе. Додао је: „Је л ви знате да су навијачи покретачка снага ове земље“. Рекао је и да се зна кога су ословљавали као шефа.

„Учествовао сам у инаугурацији“

Он се потом осврнуо и на инаугурацију председника Александра Вучића, истакавши да су у обезбеђивању поменуте церемоније учествово неколико навијачких група, између осталог они су били задужени за део око Скупштине.

Вођа ове криминалне групе истакао је и да је био у контакту с Дарком Глишићем, те да му је управо он рекао да ће с њима на вези бити Видојевић и да је он човек од поверења. С Видојевићем су се виђали, међутим, у једном тренутку посумњали су да он не преноси „шефу“ онако како му је речено.

„Видојевић је често долазио с тим неким задацима, почели смо да сумњамо да он преноси како је речено и да убацује себе, на шта ми је Дарко Глишић рекао да није тако“, истакао је Беливук. Он је потом говорио и о наводном састанку који је имао са шефом Александром Вучићем који се догодио у стану водитељке Катарине Шишмановић.

„Дарко Глишић ми је рекао да они знају да ја добро радим и да информације имају и преко моје комшинице Шишмановић, која је добра пријатељица председника“, рекао је и онда се осврнуо на састанак.

„Знам да се Вулин дрогира“

„Вучић, Миљковић и ја смо се видели с њим, рекао је да није добро да се виђамо често и да с нама буде на вези Александар Вулин. Марко је то преузео на себе, ја сам га знао са сплавова, кад је долазио видно пијан“, рекао је Беливук.

Беливук је потом истакао и да с Вулином није хтео да сарађује јер је знао да је он конзумирао наркотике.

„Дуго знам да се дрогира, видели сте и сами како пас на граници одмах скаче на њега“, рекао је.