Прочитај ми чланак

Бећковић: У Црној Гори као да траже преживеле у Аушвицу да их дотуку

0

Прогонити данас црногорску Митрополију равно је томе као када би неко потражио преживеле у Аушвицу да и њих дотуку, каже за Спутњик академик Матија Бећковић.

Хаос у Црној Гори никога не оставља равнодушним, а о томе којим ће путем ова држава наставити, академик Матија Бећковић за Спутњик каже:


foto:N.Skenderija

„Црква је одвојена од државе, али држава није од црквене имовине, што се најбоље видело ових дана у Црној Гори и то у Божићне дане и католичке и православне. Црногорско-приморска Митрополија је у Другом светском рату или непосредно по завршетку рата убијена. Стотину двадесет и шест свештеника на челу са митрополитом Јоаникијем који су тада убијени, уписани су у књигу светих Српске православне цркве. Сада исту прилику да се упишу имају и свештеници и епископи садашње Митрополије црногорске. И то што су урадили владики Методију, само су му сковали ореол.“
На питање има ли повратка за Црну Гору после овога, Бећковић одговара:

„Црна Гора ће се или вратити, или ће нестати ако настави исти онај пут којим је већ једном учинила свецима свештенике Митрополије. Својевремено је у Конгу Касавубу ухапсио полицију, а синоћ су у Црној Гори ухапшени посланици Демократског фронта и то ће се памтити док има српскога народа“, додаје наш саговорник.

Дан након усвајања спорног Закона о слободи вероисповести, страсти у Црној Гори се не смирују. Јавност је шокирана призорима насиља у црногорском парламенту, а стигла је вест и да је полиција брутално претукла епископа Методија.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!