Прочитај ми чланак

БЕЧЕЈ: Кандидат СПС се повукао са листе због колега криминалаца?

0

Један од чланова СПС и кандидат за одборника те странке на изборима у Бечеју Данило Дорословачки повукао је своју кандидатуру са већ проглашене изборне листе социјалиста. Медији преносе да су разлог иступања поједни кандидати на листи, против којих су донете осуђујуће пресуде и подношене кривичне пријаве.

Изборна комисија општине Бечеј недавно је констатовала престанак својства кандидата предузетника Данила Дорословачког на листи СПС, који је претходно и званично потписао изјаву и оверио је код нотара, да неопозиво одустаје од кандидатуре за одборника Скупштине општине Бечеј. Он је на листи СПС-а био на месту 12 од укупно 13 потенцијалних одборника, а о разлозима због којих је иступио са листе није желео да говори.

Foto: Printscreen N1

“Немам коментар. То је моја лична одлука и лично убеђење. То је све што имам да кажем”, наводи Дорословачки за Нова.рс.

Foto: Privatna arhiva

Локални медији објавили су да су разлог због којих је он повукао своју кандидатуру појединци на листи СПС-а, против којих су поднете кривичне пријаве, али и донете пресуде. На пример, како су медији навели, на листи је Саша Димитријевић, члан покрета Заветници, који је осуђен на годину дана затвора, јер је свој тетки украо 40.000 франака.

Foto: Privatna arhiva

Протеклих дана је против још једног кандидата Немање Карапанџића, поднета кривична пријава за проневеру, јер је присвојио службени телефон Туристичке организације Бечеј, чији је директор био до друге половине фебруара.

На питање да ли су тачни наводи медија да су разлог његовог повлачења појединци са листе, Дорословачки ни то није желео да коментарише.

“Видео сам шта пишу медији, али заиста немам коментар”, каже он.

О разлозима због којих се бечејски предузетник повукао са листе СПС-а није желео да говори ни председник Општинског одбора социјалиста у Бечеју и први на листи те странке Војислав Блажин. Он за Нова.рс каже да је то лична одлука Дорословачког и да о разлозима због којег је иступио са листе морамо њега да питамо.

Упитан да ли су тачни наводи медија да Дорословачки повукао кандидатуру са листе јер је на њој Саша Димитријевић који је осуђиван, Блажин каже да не зна.

“Колико знам, Саша Димитријевић је правно ослобођен. Знам да се све то дешавало 2012. и 2013. године”, наводи он.

О кривичној пријави која је поднета против Немање Карапанџића, још једног кандидата на листи СПС-а, Блажин је рекао да ће, ако постоји потреба, СПС издати саопштење.