Прочитај ми чланак

БЕБИНА ПАРОДИЈА:Вулину и војној делегацији забрањен улаз у ЦГ у српским униформамa

0

Сраман однос режима у Подгорици према делегацији нашег Министарства одбране

ЦРНОГОРСКЕ власти нису дозволили нашој војној делегацији, на чијем је челу министар Александар Вулин, да у ту државу уђу са српским униформама! Овај невиђен скандал десио се уочи Вулиновог пута у Ровца код Колашина, где би први човек ресора одбране Србије данас требало да положи венац код споменика Павлу Булатовићу, савезном министру одбране СР Југославије који је убијен пре 20 година у атентату у Београду. Такође, превиђено је да Вулин присуствује и литургији у манастиру Костриковача.

Министарство одбране Србије

Како „Новости“ сазнају, црногорске власти су у понедељак после подне мајпре издали дозволу делегацији Министраства одбране која је подразумевала да они у Колашин могу да дођу у униформама. Међутим, током вечери позвали су нашег амбасадора у Подгорици Владимира Божовића на хитам састанак саопштивши му да дозвола за униформа – више не важи?! Тако се режим Мила Ђукановића ставио раме уз раме са званичним Загребом који је у септембру забранио улазак нашим официрима и подофицирима, који су желели да одају почаст убијеним Србима, Ромима и Јеврејима у Јасеновцу,а све под изговором да нису имали ваљане дозволе.

Испоставило се да су главна сметња за улазак на хрватску територију биле српске униформе, које су биле у пртљагу наше делегације. А, Хрвати нису пристали да их пусте ни када су наши официри предложили да наставе пут без свечане војне одеће. Парадоксално, овакве „мере“, које су постале специјалитет режиам у Црној Гори и Хрватској, нису примењиване 7. маја 2017, када је Вулин са делегацијом посетио Маутхаузен. Он се тада поклонио испред спомен-плоче српским жртвама овог злогласног логора, а поред су стајали мирно наши питомци у – српским униформама.