Прочитај ми чланак

БАСТАЋ: Вучић се не понаша нормално у последње време?! (ВИДЕО)

0

Марко Бастаћ, председник градског Одбора Странке слободе и правде у Београду и председник градске општине Стари град, обратио се из дворишта Основне школе “Дринка Павловић” у којој је постављен канистер са дезинфекционим средства које Старограђани могу да користе за дезинфекцију својих улаза и стамбених зграда:

“Све док нема забране кретања бићемо овде и грађани ће моћи да преузму дезинфекциона средства”.

На самом почетку Бастаћ се осврнуо на пропао покушај Владе Србије да уводјењем Уредбе о центразиовованом систему информисања сакрије истину од јавности, и онемогуће новинарима да професионално обављају свој посао и поставио питање

“ Да ли је јуче преминула тредесетогодишња особа женског пола, медицински радник, и Када ће бити објаављено да је она преминула ? Питам и Александра Вучића да ли је та особа прво преминула па тек након тога урађен тест на коронавирус? Дакле, тек после смрти јој је урађен тест, а пре тога јој није пружена потребна медицинска помоћ. ”.

Бастаћ се осврнуо и на рад волонтерског центра Општине Стари Град:

“Сваки пут када имамо обраћање председника Србије нама се увећава број позива, јер се испоставља да он шири панику причама о томе како ће затворити продавнице и нико више неће моћи да изађе на улицу. Морам да скренем пажњу да је то јако опасно јер се онда стварају још већи редови и гужве испред продавница, трафика, апотека…Волонтерски сервис је до сада имао око 1500 корисника, и ми настављамо да радимо пуном паром. Потрудићемо се да сутра пошто почиње полицијски час раније да већ од седам часова будемо на терену и кренемо са доставом намирница и лекова. Такође до данашњег дана смо дезинфековали 360 улаза, а од сутра крећемо интезивније да радимо, однсоно дезинфекујемо зграде на Старом Граду”.

Даље, током укључења Бастаћ је тражио да:

Влада изда инструкцију како да функционишу градилиста у условима епидемије као и да обезбеди заштитну опрему радницина

Коначно направи правни акт који онемогућава да самохране мајке не страхују од отказа, јер не иду на посао зато што су код куће са својом децом у време епидемије.

Да се шећерним болесницима издају посебне дозволе за кретање јер им је здравља додатно угрожено уколико се не крећу.

Не одлагање већ отпис пореза и доприноса барем за месец април, јер ће у случају одлагања плаћања микро и мала предузећа бити у опасности од банкрота

Исплата минималних плата одмах, а не у јуну

Мораторијум на плаћање закупнина за оне радње које не могу да раде због ванредног стања

Бастаћ је и градоначелнику Радојичићу поручио да не обмањује јавност причама да су сви градјани равноправни када је пуна истина да су заштитна средства на опстину Стари град стигла пре неколико дана, а Весићу ,за кога каже да је испред камера више од лекара, поручио да се склони ,јер није до пре два дана био у стању да затвори кладионице и фризерске радње ,а сада је љут на градјане што излазе”.