Прочитај ми чланак

Бастаћ саопштио да ли иде на изборе

0

Председник београдског одбора Странке слободе и правде (ССП), Марко Бастаћ и новинарка портала Раскрикавање, Весна Радојевић, гостовали су вечерас у емисији "Међу нама" на телевизији Нова С, где су разговарали о изборима, бојкоту, Демократској странци...

Имам утисак да од августа када је Савез за Србију објавио да ће да иде у бојкот, нису довољно уложили снаге и енергије да објасне грађанима шта он значи, шта планирају и шта тачно желе. Седам месеци касније имамо локалне самоуправе које желе да задрже своју базу. Да смо то чули у августу, било би супер, али сада је све кренуло наопако – рекла је Весна Радојевић.

Председник градске општине Марко Бастаћ говорио је о Демократској странци рекавши да верује да ће Зоран Лутовац да донесе праву одлуку.

– Постоји гласна мањина која је против бојкота. Како су се приближили избори они су постали гласна мањина. Ни у једном тренутку, пре годину дана, ништа нису причали, водили су кампању #ДаСеВидиН1, а сутрадан имају сво могуће време на телевизији са националном фреквенцијом. Како неко ко је посланик ДС одједном прича како бојкот није добар, али је добро да изађу на изборе који ништа неће променити – рекао је Бастаћ.

„Једино на Старом граду сигурно можемо да победимо“

У овој емисији учесници су говорили и о Бастаћевом видеу који је објавио на свом Твитер профилу, а у којем је рекао да једино могу да победе на Старом граду.

– Све три ствари су истина. „Споразум са народом“ је настао на општини Стари Град, нисам га ја потписао, већ Ђилас за ССП. Нисам гласао за декларацију о бојкоту. Тачно је да једино ми можемо да победимо СНС и то се доказује последњих 28 година, откада су одржани први локални избори. Мене су напали и осудили они који гледају то из личне перспективе. Једини који су на губитку су запослени у општини Стари Град, који ће свакако добити отказе кад дође неко други на власт, као и ја – истакао је председник општине Стари град, додајући да ова краткорочна одлука није добра за грађане Старог града, али да је за дугорочно добра за Србију да се избори бојкотују.

„Ова власт је довела до тога да ми имамо све гору ситуацију у овој земљи“, казао је он.

Говорећи о краткорочним и дугорочним мерама Радојевић је рекла да су грађани уморни од порука које су као „реклама за неки производ“.

– Нема места оваквим клиповима који су слободни различитом тумачењу, јер све може да се злоупотреби. Вучић зна три корака унапред, а са друге стране гледамо слободне летаче, играче, због чега су грађани на губитку – рекла је она.

Новинарка Раскринкавања је такође истакла да јој се чини да је Вучићу стало да одређене странке изађу на изборе, „што се видело из његових бројних изјава“, због чега јој онда није јасно зашто „СзС није уједињен у својој одлуци о бојкоту“.

Комешање у Савезу за Србију

На питање да ли ће Саша Пауновић и Небојша Зеленовић остати у странци, Бастаћ је рекао да су и даље њени чланови, али да ће се коначна одлука донети у наредне две недеље.

Такође, новинарка емисије „Међу нама“ осврнула се на Александру Јерков која је затражила да ДС изађе из СзС-а, између остало и због Шешеља и његове промоције књиге која се одржала у Скупштини општине Стари град.

– Салу општине Стари град од 2016. године користиле све политичке организације и одувек је била таква пракса, никад се ниједан проблем није догодио – рекао је Бастаћ показавши захтев који је добио од Београдског одбора Српске радикалне странке, а на ком пише да им је потребна велика сала ради одржавања страначког скупа.

Бастаћ је додао да нигде не пише да је тај захвет поднео Шешељ и да ће промовисати књигу.

– Обезбеђење у згради општине је нула, јер их је отео Весић Горан. Постоје три портира који се смењују у току дана. Ако се очекује да председник општине иде и провера шта се дешава на скуповима онда је све ово бесмислено. Када се инцидент догодио, огласио сам се и осудио насиље које се догодило у сали. Да сам знао да ће бити промоција књиге у тој сали, сигурно им не би одобрио коришћење сале – рекао је он.

Шта после бојкота?

– Шта после бојкота је право питање за Вучића и једино он може да да одговор на то. Једино он може да објасни зашто је народ поделио, зашто је дошло до дубоке кризе и како је могуће да једна Нина, која лечи све нас, ради за плату од 70.000 динара, а Биљана Поповић-Ивковић има плату од 190.000 динара. Ово су питања која се тичу људи – истако је Бастаћ.

Случај Дољевац

Учесници емисије говорили су и о суђењу Дејану Станојевићу (36), возачу, за несрећу на наплатној рампи Дољевац у којој је учествовало возило у ком се налазио в.д. директора Коридора Србије, Зоран Бабић, а када је погинула Станика Глигоријевић.

– Знамо да је само један човек одгледао снимак и рекао да је језив и знамо да је то човек који гледа све снимке у овој земљи и одлучује о свему – рекао је Председник београдског одбора Странке слободе и правде

„Мислим да хоћемо али мене као истраживачку новинарку занима чији је тај аутомобил и зашто се директор „Путева Србије“ возио у фирми која ради на Коридорима Србије, да ли је ту био неки сукоб интереса или не..“, закључила је Весна Радојевић.