Прочитај ми чланак

БАСТАЋ: „Привели су ме због скидања Вучићеве слике са надвожњака“

0

Председник општине Стари Град Марко Бастаћ огласио се поводом привођења у суботу ујутро и истакао да је повод била, како каже, лажна пријава коју је Лазар Лешњак изнео у једној телевизијској емисији.

Јутрос, мало после седам часова полиција је дошла на моју кућну адресу. Повод је лажна пријава коју је Лазар Лешњак изнео у специјалној емисији на телевизији Пинк. Како су ми адвокати рекли, у правном смислу реч је о противправном акту у коме мене, суботом у раним јутарњим часовима дефакто хапсе, иако сам када сам тамо дошао, дао изјаву у својству грађанина – навео је Бастаћ.

foto:N.S.

Функционер Странке слободе и правде додао је да га је полиција привела у својству грађанина, али по питањима која су му постављали, јасно је, каже, да су га третирали као осумњиченог и сматра да је прави разлог за његово привођење било скидање слике председника Вучића са надвожњака.

– Све ово се дешава након што полиција већ недељама кампује у општини и саслушава сваког ко је са мном попио кафу, у покушају да докажу недоказиво. Тврдим да је недоказиво, јер се ништа од тога о чему су ме питали никада није десило. Никада није било састанка на коме сам малтретирао Лешњака, никада од њега нисам тражио никакве паре. Прави повод за моје привођење је било скидање Вучићеве слике са надвожњака. Он ме је након тога у још једној специјалној емисији на ТВ Пинк, на бази договора са Лешњаком, и оптужио и осудио – тврди Бастаћ.

– Све што се дешава након тога јесте злоупотреба институција од којих се тражи да пронађу некакве доказе за моје хапшење. Одбио сам да идем на његов полиграф и учествујем у том ружичастом ријалити поступку. Одбијам и да ћутим, иако знам да се неће завршити на овом. Знам да ће наставити да ме прогањају као особу која обавештава јавност о томе како Весић, Вучић и остатак СНС-а малтретирају Београђане, уништавају Србију и безочно краду. Неће ме ни уплашити, ни спречити овим монтираним политичким процесом у покушају – закључио је први човек општине Стари град.