Прочитај ми чланак

Бастаћ оптужио лист Блиц да је саучесник власти у процесу против њега

0

Председник општине Стари град Марко Бастаћ оптужио је данас лист Блиц да је постао саучесник у монтираном политичким процесу против њега због објављивања текста под називом „Два сведока оптужила Бастаћа за корупцију“, у којем се наводе незванична сазнања о наводној умешаности првог човека те београдске општине у коруптивне радње.

„Текст у Блицу са насловом ‘Два сведока оптужила Бастаћа за корупцију’ коначан је доказ да редакцији овог дневног листа Весић Горан лично диктира шта да пише и како да прогања противнике Вучићевог режима. Наиме, нико од људи које полиција малтретира и саслушава није ме оптужио да сам од њега тражио или узео новац. Такви наводи постоје само у наслову и поднаслову у Блицу из простог разлога – ја нисам ни узео ни тражио новац од било кога“, навео је Бастаћ.

foto:N.S.

У писаној изјави, он је оптужио Блиц да објављује наручене текстове јер има „више дилова са режимом“.

„Град Београд је Блицу одобрио преко 40 паркинг места у гаражи испод Скупштине града која су намењена Београђанима. Жена главног и одговорног уредника Блица има приватни вртић чије функционисање ‘помаже’ град Београд. Ако томе додамо новац од огласа државних компанија – Аир Србије, Београда на води и других, јасно је зашто Блиц објављује текстове у којима хвали бесмислене пројекте као што је жичара на Калемегдану или измештање Старог савског моста у парк“, навео је он.

Бастаћ је додао да се новцем „покрива и необјављивање информација везаних за малтретирање грађана и рушење Београда, али и тишина када је у питању повезаност члана Већа града Београда Драгомира Петронијевића са државном фармом марихуане у Јовањици и сукоб интереса Весић Горана који је истовремено био секретар привременог органа града Београда и директор off-shore компаније која је пословала са градом“.

„Све ово показује да је Блиц саучесник у монтираном политичком процесу против мене, али и то да је, што је много горе, медијски покровитељ режима који вређа, малтретира, прогања, хапси, туче и убија политичке противнике. И све то појединци из Блица раде због својих личних интереса“, сматра Марко Бастаћ.