Прочитај ми чланак

БАСТАЋ: Град плаћа парадржавне таблоиде

0

„На конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији града Београда у 2019. години два таблоида су добила 11.5 милиона динара.

Тако је Весић Горан наградио два медија која су прекршила новинарски кодекс 1.529 пута. Један од та два таблоида је дневни лист Ало!, саопштио је јуче председник општине Стари град Марко Бастаћ, након објављивања резултата градског медијског конкурса.

Он је нагласио да су за сваки прекршај кодекса, два „парадржавна“ таблоида добила 7.500 динара.

„Поступак за добијање средстава иде отприлике овако: најпе лажни доктор Синиша Мали каже да је трошак изградње метроа око четири милијарде евра, иако је према пројекту Езиса из 2012. године трошак 2.2 милијарде евра, и дода да ће помоћи реализацију тог пројекта. Тако је себи обезбедио алиби за пљачку од минимум 1.8 милијарди евра. Онда Весић Горан фирми која је у власништву Саше Благојевића, дугогодишњег партнера Синише Малог, а која издаје дневни лист „Ало!“ одобри средства на конкурсу, и поред јасних доказа да се ради о медију који не ради у интересу јавности“, навео је Бастаћ и додао да је то „модел напредњачке буразерске економије“.

У оквиру ње „Ало!“ наставља да вређа политичке противнике поменутог двојца и да нас оптужује без доказа, игноришући законску обавезу да објави деманти. Чисто да се зна!“, закључио је Бастаћ.