Прочитај ми чланак

Бастаћ: Додатне 2,2 милијарде евра скупљи метро за седам година одлагања изградње

0

Председник београдског одбора Странке слободе и правде (ССП) Марко Бастаћ изјавио је данас да је заменик градоначелника Београда Горан Весић, пролонгирајући изградњу метроа за који је пројекат био спреман још 2013. године, цену његове изградње повећао са тадашњих 2,2 милијарде евра на 4,4 милијарде евра, саопштено је из ССП.

У саопштењу се наводи да би „Београђани већ могли да се возе првом линијом (метроа), за пројекат који је био спреман још 2013. године када су за њега гласали сви одборници Скупштине Београда, да актуелни заменик градоначелника Београда Горан Весић није зауставио пројекат изградње метроа“.

foto:N.S.

„Весић је ових седам година искористио да пројекат који су израдили стручњаци прилагоди потребама режимских тајкуна, па сада планира да гради метро из ливаде у ливаду, а трошкови изградње су се са 2,2 повећали на 4,4 милијарде евра. Додатне 2,2 милијарде евра нас кошта Весић Горан“, рекао је Бастаћ а наводи се у саопштењу.

Он је додао и да је то „још један доказ нестручности, бахатости и корумпираности власти која нам краде новац, животе и будућност“.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!