Прочитај ми чланак

БАШ НАПРЕДНО: Ана Брнабић постаје председница СНС?

0

Одлука премијерка Ане Брнабић да постане чланица СНС не изненађује, а то би могло бити решење и за позицију шефа те странке када њен председник Александар Вучић одлучи да се повуче, сматра председник УНС-а Владимир Радомировић. Он је додао и да је чудно да председник државе решава комуналне проблеме, а питање је и колико може да траје.

Очигледно је да између Брнабић и председника Србије Александра Вучића постоји поверење, каже он.

PRINTSCREEN

„Улазак Брнабић у СНС би могло бити оно решење које Вучић најављује годинама обећавајући да ће поднети оставку на место председника странке, очигледно се јавило неко поверење између њих двоје, то би могло бити решење за позицију председника СНС“, рекао је Радомировић у Новом дану, додавши да није у реду да Вучић у исто време буде и председник странке и државе.

са Вучићем може изазвати коментаре и несугласице у СНС, наводи он и додаје да у тој странци има и оних који су је оснивали и радили на томе да данас постане то што јесте, и кад дође неко са стране то може изазвати проблеме.

„Ипак, чини се да Вучић има пресудну улогу, и да томе што он каже нико нема капацитета да се супростави“, рекао је.

Радомировић сматра да се Брнабић добро сналази у улози политичара, а да је прихватају и грађани, што нисмо очекивали када је пре пар година ушла на политичку сцену.

„Претпостављам и да ће покушати да се избори за нови мандат на месту председнице владе“, додао је.

Радомировић је рекао и да након невремена и штете коју је изазвала поплава, јасно је да има проблема са инфраструктуром и да није улагано годинама.

Чудно да председник државе решава комуналне проблеме

Осврћући се на јучерашњу посету Вучића Борчи и грађанима који су претрпели штете, Радомировић је оценио да је „чудно“ да председник државе обилази та подручја уместо званичници града или општине.

„Не знам колико дуго то може да потраје да највиши представник власти преузима одговорност за оно што треба да раде људи на градском и општинском нивоу. То је чудна ситуација, а проблем је што одговорност са нижих нивоа прелази на виши и што људи које грађани могу да бирају за општине или градове не одговарају грађанима за оно што се ради или не ради на локалу“, каже.

Очигледно је и да годинама и деценијама нису решавани проблеми у граду, а чуди и да се представници СНС тако понашају на локалу и да грађанима не омогућавају да им се обрате са проблемима.

„И није нормално да Вучић о томе разговара са грађанима, а да локални фукцнионери нису ту“, закључује он.

Говорећи о опозицији у парламенту, гост Новог дана рекао је да није јасно укопавање у позицију бојкота.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац рекао је јуче да бојкот парламента подразумева бојкот пленума, али и одбора и уколико неко буде радио другачије неће више моћи да заступа ДС.

„…Сем ако ДС не води кампању од врата до врата, да говори са грађанима. Можда би та одлука о таквом бојкоту била ефикасна да разговарају са грађанима и да су стално у кампањи…“, рекао је он и додао да то овако није случај.

Говорећи о Косову, он је рекао да су размере кризе на Косову јако велике и да није јасно како таксе које је увела Приштина толико опстају.

„Таксе трају толико дуго и толико штете свима да ми није јасно како и даље опстају и како САД не могу да утичу да се оне укину“, казао је.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!