Прочитај ми чланак

БАНАНА ДРЖАВА За гађање Вучићевог постера затвор, за гађање Маринике аплауз?!

0

Колико у Србији све функционише по принципу "дуплих аршина" јасно се види на примеру напада потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић у Панчеву, поводом којег се нико од надлежних није ни огласио, али ни предузео неке мере.

Са друге стране, учесници ужичких протеста у јулу, који су јајима гађали ПОСТЕР са ликом Александра Вучића, ухапшени су и осуђени!

Тако су малолетници прво приведени уз кривичну пријаву и притвор од 30 дана, и то уз објашњење да су извршили кривично дело – насилничко понашање из члана 344. став 1 Кривичног законика.

После хапшења, полиција их је задржала до 48 сати, а истражни судија им је продужио притвор до 30 дана?!

Међутим, пошто нигде у свету ниједан судија не би „клинце који гађају јајима“ ставио иза решетака, неко се касније дозвао памети и они су остали у притвору од четири до шест дана. Притвор им је укинут након објављивања пресуде – четири месеца условно, наравно, уколико наредних 12 месеци не буду починили ниједно друго кривично дело.

Са друге стране, физички напад на потпредседницу Странке слободе и правде Маринику Тепић,  бацањем живе кокошке на њу док је говорила о спрези Вучића са криминалцима, нико није осудио нити привео нападача блиског режиму Александра Вучића.

Нису се чак јавила да осуде чин злостављања животиње ни Друштва за заштиту животиња, јер је кокошка видно била истраумирана , а напад на опозициону политичарку је био спречен у последњем моменту од стране људи који су били око Маринике док је говорила.

При том, кокошка има кљун и канџе и ако би се директно бацила некоме у лице, могла би да нанесе озбиљне и чак тешке повреде (тешко оштећење ока, дубоке огреботине). 

Поставља се питање зашто надлежни органи (које издржава народ у Србији) имају толико различите аршине угрожености Вучића и опозиционих политичара?  Зашто се одмах реагује када се нападне неко из власти, било вербално, било физички, па чак и постер?!, а уопште се не реагује када је жртва неко из опозиције или животиња?

Ове теме се дотакао и професор Раша Карапанџа, који је Србију назвао „банана републиком“.

– Када неко гађа Вучићев постер јајима, добије 30 дана затвора. Када гађа живу Маринику Тепић кокошком, добије медаљу од председника. Банана република – написао је професор Карапанџа.