Прочитај ми чланак

БАЛКАН ИНФО – БОШКО: Лажне патриоте се одричу српског националног идентитета!

0

Гост емисије "Интервју" био је господин Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери.

Бошко Обрадовић рођен је 23. августа 1976. године у Вранићима код Чачка. После завршене Гимназије у Чачку студирао је србистику на Филолошком факултету Универзитета у Београду, где је дипломирао 2002. године.

 

Аутор је дипломске студије „Милош Црњански и нови национализам” (Хришћанска мисао, Београд, 2005), за коју је добио награду „Милош Црњански” за најбољу књигу есеја објављену на српском језику у периоду 2003-2005.

Са још двоје студената Филолошког факултета 1999. покренуо је гласило студената србистике Двери српске, које је временом прерасло у један од водећих српских часописа за националну културу и друштвена питања, из чијег круга сарадника је 2003. формирано удружење грађана Српски сабор Двери. На ванредним републичким изборима 2016. био је један од носилаца изборне листе Двери – Демократска странка Србије.

Након избора, под његовим вођством, Двери први пут у историји улазе у Народну скупштину и формирају посланичку групу са седам народних посланика. Препоручујемо да погледате цео интервју и сазнате више о бројним занимљивим темама.