Прочитај ми чланак

Баксуз и хуља: Вучић звао Пиксија да скрене пажњу народа са његове „борбе за КиМ“

0

Па, како то да прође без њега...

Коначно смо дочекали и тај дан да Србија заигра на Мундијалу у Катару, још против Бразила, тешко да има шта лепше. Заправо, има, да победимо.

Еуфорија је захтавила нацију, онај малишан је рекао да ће Нејмар да плаче као беба и сви се надамо да ће „орлови“ на старту Светског првенства доћи (барем) до бода.

Па, већ смо добили тај Бразил, и то не тако давно и то у финалу, када су играчи до 20 година постали прваци света на Новом Зеланду.

Сада су ти златни „орлићи“ стасали, њих чак осморица је у тиму Србије за овај Мундијал који предводи Драган Стојковић Пикси.

„Десетка“, легенда, један од највећих… Како је само покренуо фудбалску Србију да верује фудбалерима, да могу да направе нешто велико, што је још битније – да они сами верују.

Пикси је неустрашив, каже да се никога не плаше, па ни Бразила, јер немају крила, не лете… Тај и такав приступ је потребан.

Оно што није преко потребно, без чега се некако и може је позив председника Александра Вучића, али није одолео. Морао је.

Позвао је Пиксија, што не би? Пожелео му је срећу пред утакмицу с Бразилом. Па, како да нешто битно прође без њега, да случајно не буде фокус на његовој „борби за Косово“.

„Чуо са се са њим. Пожелео сам им успех. Ако победе – браво, ако изгубе – браво и хвала на свему. Чекаћемо и преостале две утакмице и вероваћемо у њих, како год буде и шта буде, до последњег од тих 270 минута колико играју у овој групној фази. Хвали има на свему, хвала им на труду. Хвала им на томе што су без породица остајали док су тренирали“.

Вучић је рекао да ће он са припадницима Војске Србије погледати део утакмице, а на „позиве за срећу“ није имун.

„Сине, дај гол“, рекао је Вучић када је објашњавао да је звао Алексу Вукановића, тада фудбалера Црвене звезде, пред меч против Јанг Бојса.

Епилог знате, Вукановић је „ношен“ тим позивом дао гол за пласман у Лигу шампиона.

Пикси сада не може да затресе мрежу, можда пренесе „магију“ послату од председника на неког голгетера да Бразил баце на колена…