Прочитај ми чланак

Бакир Изетбеговић: „Русија разара Украјину, а Србија разара на Балкану

0

Председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић изјавио је на страначком скупу у Брези да од политичких структура из Републике Српске долазе претње суверенитету и територијалном интегритету Босне и Херцеговине. Говорећи о ситуацији на Балкану, оптужио је Србију за изазивање проблема.

„Да Русија и Србија хоће мир, имали би га сутра. Русија разара Украјину, а Србија разара на Балкану. Нема где није направила проблем у протеклих 30 година. Знамо шта је било у Босни и Херцеговини и уместо да спусте лопту, да плате одштету и да се понашају на цивилизован начин, они су поново извор проблема“, казао је Изетбеговић, преноси Клиx.

Када су у питању односи међу пробосанским странакама, Изетбеговић је говорио о партијама произашлим из СДА које се удружују са грађанским странкама, али не у интересу Босне и Херцеговине, већ искључиво против СДА.

Изетбеговић је подсетио на тешке преговоре у протеклом периоду, у којима је учествовала и међународна заједница, и истакао да високи представник није свестан шта је могао да уради наметањем Изборног закона.

„Навукли би нам нову лудачку кошуљу, али смо га зауставили“, рекао је Изетбеговић.