Прочитај ми чланак

БАКИЋ И ЈЕРЕМИЋ: Чекамо те, Вучићу, у „Утиску недеље“

0

Социолог Јово Бакић и председник Народне странке Вук Јеремић предлажу председнику Србије Александру Вучићу разговор у емисији „Утисак недеље“, док лидер Двери Бошко Обрадовић наводи да су позиви на физички обрачун карактеристични за плашљивце.

Њих тројица су реаговала након што је Вучић у четвртак опозиционе лидере Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и универзитетског професора Јову Бакића позвао да одреде време и место њиховог сусрета.

Председник државе је упитан на конференцији за новинаре о изјави социолога Бакића да ће бити сукоба у Србији и да власт неће мирно отићи, рекао да је „то је демократско решење оних који кукају на насиље, кажу да су ‘дуге цеви’ спас“.

„Ајд’ ко бога те молим, немој више да претиш по тим новинама! (Вук) Јеремић, (Драган) Ђилас, (Бошко) Обрадовић и Јово Бакић ево реците ми где да дођем, ја сам сам, а вас петорица мене једног пребијте да добијем те грдне батине – као бога вас молим урадите то већ једном!“, рекао је Вучић.

Бакић за наш лист одговара да је занимљиво да га председник државе сматра вођом опозиције, иако није на челу ниједне странке.

– Свакако бих разговарао с њим, али одвојено од опозиционих вођа. Предлажем му „Утисак недеље“. Може повести са собом и Малог и Слинавог – навео је Бакић.

Јеремић за Данас каже да Вучић нема никакав осећај одговорности према томе шта значи када председник државе са толиком медијском доминацијом шаље поруку друштву да је туча нешто нормално и дозвољено.

– Стога не би требало да нас чуди када тројица студената у Новом Саду буду тешко пребијени због критике режима, од стране оних који су инспирисани говором председника Србије. Што се мене тиче, немам никакве дилеме око пожељног времена и места сусрета са Вучићем – недеља, 21 сат у студију „Утиска недеље“. Ту смо се већ виђали, када сам ја био министар, а за лидере опозиције било нормално да гостују на телевизијама са националном фреквенцијом. Том приликом га физички не бих ни дотакао, али би он из студија изашао и те како ошамућен. Нажалост, он за тако нешто нема храбрости, као што се није појавио ни на заказаном рочишту у парници коју сам против њега покренуо због изговорених лажи и увреда – наводи Јеремић.

Обрадовић за наш лист указује да је Александар Вучић онај који бежи од директног ТВ дуела са било ким ко другачије мисли већ седам година.

– Он је велика политичка кукавица. Ови позиви на физички обрачун карактеристични су за плашљивце. И говоре колико неозбиљног и ненормалног председника имамо. А да је хитно потребан истински дијалог власти и опозиције – то јесте, јер је политичка криза све већа – наводи Обрадовић.

Јово Бакић је у интервјуу за НИН под насловом „Мафија је заробила државу, револуције ће бити“ поновио своју тезу да садашња власт у држави неће отићи мирно. „Моје мишљење је да ће овде сукоба свакако бити. Они су закономерна последица понашања власти. Човек седам година влада. Држи монологе из вечери у вече, то су психодраме, лоша представа. Али проблем је у нама. Шта ми радимо? Опозиција каже натераћемо га на дијалог. Па нећете! Мора да сазри време и онда ће се ствари решавати на другачији начин“, рекао је Бакић.

„Јурићемо“, рекао је, „по улицама тих неколико лупежа који су опљачкали земљу и залуђивали народ.“

„Потребно је само да део њихових садашњих присталица схвати и призна да су они такође део опљачканог народа. Када се то деси, а једном ће се десити, онда ће бити јурњаве по улицама“, рекао је Бакић.

Према његовим речима, „Петог октобра 2000. године била су два смртна случаја, али није било сукобљавања међу грађанима“.

„Неки су добили грдне батине, пробрани. И сада ће бити пробраних који ће добити грдне батине“, рекао је Бакић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!