Прочитај ми чланак

Бакарецове теорије: Странци опозицији довели хиљаде демонстраната са стране

0

Посланик СНС Небојша Бакарец изнео је у Скупштини Србије своју теорију грађанских протеста "Србија против насиља" наводећи да их је "креирао Запад", "предводили Шолакови медији", а да су доведене "хиљаде демонстраната из Хрватске, БиХ и других држава".

„Само наивни верују да се одређени одогађаји у последњих 15 дана догађају случајно, Вучић је исувише вешт преговарач око КиМ, руше Вучића, јер има јаке аргументе за неувођење санкција Русији… Запад је посегао за хибридним ратом, искористио трагедију, организује део опозиције омогућио им подршку Шолакових медија у Србији, Хрватска, бих и у албанском делу КиМ.

Упитао је ко је организовао масовне дојаве о бомбама у школама и болницама и каже – па странци и то долази, каже, из Украјине и Пољске.

Опозиција је, како је рекао, имала „четири насилна митинга и најавила 5. као заказани државни удар“.

Фото: RTS/ Screenshot

 

„Странци су опозицији довели хиљаде демонстраната из Хрватске, БиХ и других држава, а пример је већница из Загреба Николина, која је овде дошла да просвједује“, рекао је.

Трагедије су изговор да се руши Вучић, сматра он.

„Опозиционе протесте предводе тајкун Шолак и ТВ Н1 и ТВ Нова С… Видели смо 2020. мало. Оне су командно-оперативни центри протеста. Официри су уредници ове две ТВ… Странке опозиције су само извршиоци, а грађани су сведени на пуке статисте“, навео је.

Он сматра да ни РЕМ ни РТС не сносе никакву кривицу.

„Из СНС смо мало присутни на РТС, ако се изузме информативни програм – ту смо равноправно – све остало је присутна опозиција, глумци, цела булумента. Генерални директор РТС је ваш човек, опозиционар и ја верујем да он гласа за опозицију“, наводи он.

Он је рекао да је део кампање Шполакових медија и то што опозиција напада РЕМ и, како каже, „прогања чланове Савета РЕМ“, а све „са циљем да се додели фреквенција једној од Шолакових телевизија.“

Бакарец је изјавио и да власник телевизије Пинк Жељко Митровић профит и интересе своје компаније ставио у службу државе, најавом да ће бити укинути ријалити програми.

А наводи да опозиција не сме да затражи укидање ријалити програма на „Шолаковим телевизијама“ да их не би протерао са њих.

Позвао је Министарство информисања и телекомуникација, РЕМ и Рател да утврде да сли у канали УМ регистровани у складу са законом и да ли крше закон, и да о томе обавесте Скупштину.