Прочитај ми чланак

Бакарец: Пре бих се убио него прешао у СНС, Вучић је психо

0

"Ја не подносим СНС. Можда би они желели да пређем тамо као толики (Тика, Шора, Љуша…), али ја бих се пре убио" - изјавио је Небојша Бакарец у ауторском тексту "Инвазија телокрадица", 2012. године.

– За ових десет и више година објавили смо много критичких текстова о Вучићу и СНС. Али, веровали или не, један од најжешћих и најгрубљих текстова против Александра Вучића на НСПМ, са све „дијагнозом“ и пригодним цитатима из литературе, написао је Небојша Бакарец, главом и брадом – подсетио је Ђорђе Вукадиновић, главни уредник Нове српске политичке мисли и политички аналитичар.

Као сећање на период под турским ропством, у народу је остала изрека да „ако су Турчину руке крваве до лаката, потурици су крваве до рамена“. Управо овом изреком се може описати ментални склоп Небојше Бакареца, који је до пре само неколико година, оптуживао Вучића за најтеже облике криминала и корупције, да би данас, буквално, постао кербер његовог лика и дела.

Простим претраживањем на сајту НСПМ, открива се мноштво ауторских текстова Небојше Бакареца, у којима најжешће оптужује Александра Вучића и његов режим за многобројна кривична дела, тврдећи да је напредњачки лидер недовршена личност и да пати од разних видова психозе.

Тако, рецимо, у тексту „Београд на води – колосална обмана са несагледивим последицама“, из фебруара 2014. године, Бакарец тврди:

– Изјаве Александра Вучића, осим што су потпуно незреле и детињасте, представљају позив на корупцију и непоштовање закона, са највишег државног места. Овим поступком ППВ-а, ће бити омогућено да инвеститори из Емирата, за почетак, прибаве противправну имовинску корист у знатном милионском износу у доларима, а на штету државе Србије. Ово протежирање страних инвеститора и олигарха, од стране Вучића, се суштински не разликује од протекције за коју су се изборили домаћи инвеститори и тајкуни, Мишковић и Беко, у процесу приватизације „Луке Београд“, процесу отимања земљишта без накнаде, у јавној својини, ради градње „Града на води“. Вучић на себе примењује једне стандарде а на Мишковића и Бека друге. Наравно, тешко је веровати да ће Вучић да оптужи сам себе за корупцију, или за прибављање противправне користи другим лицима – све у корист браће шеика из Емирата – каже Бакарец и додаје да је пројекат „Београд на води“ Вучићево Потемкиново село.

У тескту „Инфузија у мозак“, из септембра 2013. године, Бакарец констатује:

– Првом потпредседнику су инфузије које прима удариле директно у главу (основано сумњам да двојица Вучићевих доктора, а „пријатеља који му помажу да издржи“ у инфузиони раствор стављају и нешто јаче). Није искључено ни то да су каниле убодене директно у мозак Првог.

У истом тексту Бакарец тврди да Вучић пати од симптома „подвојене личности“.

– Удвориштво којим га јавно обасипају је одавно одвратно. Поновићемо тврдњу да се ствара култ личности, који почиње значајно да надраста онај последњи релевантни, култ Слободана Милошевића. Постоји важна разлика – Вучић има и неподељену подршку Запада, медија и великог дела опозиције. Пошто се и иначе радило о недовршеној личности, сасвим је јасно да су узлет у небо популарности и пре свега неслућена моћ и власт у последњих годину дана, даље утицали на нездраво нарастање ега Александра Вучића. Он се нашао у позицији детета или неке друге недорасле особе којој су као у неком филму фантастике, дате могућности – оруђа и оружја да иживљава своје фантазме… Наш Први Вођа неодољиво подсећа на главног јунака књиге Роберта Луиса Стивенсона – „Чудни случај доктора Џекила и господина Хајда“ – написао је Бакарец, који је данас један од главних промотера Вучићевог култа личности.

Бакарец се у тексту „Тарабић или Трговчевић – Вучићева прекогниција?“, позабавио и тврдњама напредњачког лидера да „зна како ће скончати“.

– Веровали ви, поштовани читаоци, или не, у искреност судбинских предвиђања господина Вучића, једно је сигурно. У оба случаја ради се о психолошком проблему. У случају да су речи изговорене са циљем манипулације, лека нема. У другом случају ради се о месијанској психози неприличној функцији на којој се налази личност која је изговорила спорне речи. У том случају лека има, али се мора потражити стручна помоћ – констатовао је Бакарец септембра 2013. године.

Наставиће се…