Прочитај ми чланак

БАХАТИ директор ДЗ Палилула запосленима: Имам договор са Вучићем и Лончаром

0

"Доласком Александра Стојановића на положај директора ДЗ Палилула пре четири године, почиње са његове стране прогон како "неподобних" запослених, тако и оних који нису политички опредељени за СНС", почиње своју причу за Директно о бахатом директору педијатријска сестра.

Последње директорово „иживљавање“ над овом педијатријском сестром десило се када је радила на тријажном месту код главног улаза у ДЗ.

– Напао ме је претњама да ћу бити два пута кажњена са 10 посто умањења од плате јер сам код улаза, са телефоном у руци, а не на свом радном месту! Чињеница је да сам ту била распоређена одлуком главне сестре и да је телефон био службени и да при том нисам ни причала – прича наша саговорница.

Оно што је још важније је да она, како каже, са својом дијагнозом лупуса, не би ни смела да ради у инфекцији због ослабљеног имунитета о чему има и експертизу Медицине рада. Служба ДЗ то зна одавно, али се на ову чињеницу не обазире.

– При томе, цео дан сам радила са маском на лицу, мерила пацијентима температуру на улазу и распоређивала их, док се исти тај директор није придржавао мера заштите и шетао по ДЗ без маске, на шта сам му и скренула пажњу, јер нико други то није смео да уради – додаје она.

Након упозорења о кажњавању, педијатријска сестра ангажовала је и адвоката који је написао одговор на ову претњу јер она тамо није била својевољно, него на радном месту на које је била распоређена.

Међу таргетиране, како прича наша саговорница, смештен је и њен брат, правник истог ДЗ који ту ради преко 20 година и који је новом директору, пре истека мандата, указао на законску обавезу расписивања конкурса за избор директора ДЗ.

На то упозорење од стране правника Стојановић је имао непримерену реакцију у виду цепања службене белешке којом је било само констатовано да је директор упознат са наведеном законском обавезом, затим избацивањем правника из канцеларије у којој је радио 20 година, вређањем, претњом отказа. Правник је одмах пребачен да седи у канцеларију обрачунске службе са више запослених, што је апсолутно несагласно послу који обавља.

– Све то је било праћено повишеним тоном и претњом да правник „не може њему да каже шта ће он да ради јер он има политички договор са Александром Вучићем и Златибором Лончаром“ и нарушавањем правниковог здравственог стања због чега је био приморан да се обрати интернисти и психијатру – објашњава сестра.

Тако почиње мобинг правника малтретирањем у трајању од две године по разним основама, које се и после тог периода с времена на време понавља, због чега је он напослетку био приморан да се обрати суду ради заштите. После предаје тужбе Стојановић је правнику запретио да ће у случају губитка спора морати да напусти дом здравља.

Док је правник био на боловању, директор је сазнао да и наша саговорница и правникова сестра ради у истом Дому здравља, те након тога сав свој бес усмерава на њу.

– Наредио ми је да дођем у његову канцеларију где је одмах почео да се дере, да оптужује мог брата да је фалсификовао боловање, да прети да ће ме сменити – прича педијатријска сестра.

Она је покушала да му објасни да не може тако да се понаша према њој на шта је директор наставио да галами и прети да ће је преместити у Борчу. И њој је након тога позлило, скочио притисак, о чему постоји и извештај лекара, и морала је да добије додатну терапију.

– Иначе, имам врло озбиљну аутоимуну болест, лупус. Директор је одмах наредио главној сестри да ме „доживотно“ отера у Борчу да радим. Од тада, па до данас, изложена сам сталним претњама да ће ми бити „намештен“ отказ, да ће његови људи да буду сведоци, да сам луда жена и да се играм животом – објашњава она.

Александар Стојановић на позицији ДЗ Палилула налази се већ четири године. О његовом малтретирању запослених постоје многобројни докази и сведочења запослених.

– Овај човек дефинитивно ради шта хоће, окружен свитом послушника и чланова СНС-а запослених у ДЗ Палилула који ту раде, јер нико од њих не може добити или задржати радно место главне сестре, начелника и слично ако није послушник – закључује наша саговорница.