Прочитај ми чланак

„Бабићев брат са нелегалног објекта пушта канализацију у извор чисте воде!“

0

У склопу "каравана слободе", Сергеј Трифуновић се у Врњачкој Бањи на друштвеним мрежама обратио видео записом испред троспратне виле у изградњи, а чији је власник Горан Бабић, брат в.д. директора Коридора Србије Зорана Бабића. Прекопута виле налази се извор чисте воде "Снежник", у који се излива канализација из виле.

– Драган Бабић је брат господина Зорана Бабића који је убио Станику Глиугоријевић, иначе мајку двоје деце, на наплатној рампи Дољевац. Поводом тог случаја, државни тужилац је на захтев њиховог адвоката Боже Прелевића осам пута тражио од фирме Коридори Србије снимак са наплатне рампе да би се утврдило ко је возио. Фирма је осам пута одбијала да тужиоцу достави снимак, да би деветог пута попустила и послало снимак на коме фали два минута – истакао је Трифуновић у видео поруци.

– Ово је извор минералне воде Снежник, један од најдрагоценијих у Европи. Овај извор је у функцији од почетка 19 – ог века. Дакле два века је чуван као својеврсна драгоценост. Ово овде су апартмани брата Зорана Бабића и сав измет из ових апартмана се слова у непосредној близини овог природног драгуља! Да ли желимо да се СНС говна сливају у најчистије изворе у Европи? Размислите још једном где се сливају СНС говна и коју цену због тога плаћамо – закључио је Трифуновић.

Иначе, према открићима истраживачког портала БИРН, упркос налазу инспекције Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, који је потврдио да су планови за поменути објекат проблематични и да недостају мере заштите минералног извора, градња објекта је за време пандемије настављена.