Прочитај ми чланак

АВИОН у којем је била АНГЕЛА МЕРКЕЛ принудно слетео! Кренула на самит Г20 (ФОТО)

0

Авион је слетео у Келну због проблема у "електронским системима" ?!

Авион у ком је била немачка канцеларка Ангела Меркел морао је принудно да слети, наводи Спутник. Меркелова је кренула у Аргентину на самит Г20.

Авион је слетео у Келну због проблема у „неким електронским системима“, известио је Билд. Само сат времена после полетања, авион је морао принудно да се спусти.

Авион „ербас“ А340-313X ВИП, назван „Конрад Аденауер“ морао је да прекине планирани 15-часовни пут до Латинске Америке.

Очекује се да ће канцеларка наставити пут у Аргентину у другом авиону, пише Билд. Капетан авиона у ком је била немачка канцеларка је наводно одлучио да се неће чекати поправка авиона, већ затражио нови авион, наводи Спутник.

Како наводи Билд, ватрогасци су били у приправности, јер је авион био пун горива и очекивало се тешко слетање.

Авион је назван по првом канцелару ФР Немачке, а једно време је био и градоначелник Келна, где је авион слетео. Како наводе немачки новинари, десио се квар на „радио вези“. Медији су потврдили да ће Меркелова каснити у Аргентину.
Са Меркеловом је у авиону био и министар финансијација Олаф Шолц.

Како наводи Билд, стјуардеса је позвала Меркелову из просторије у којој је ћаскала са новинарима, речима: „Важно је“. Недуго потом, канцеларка је објавила да авион мора да буде преусмерен у Келн, јер је тамо база авионима државних званичника, а и био је ближе од Берлина, из ког су полетели.

Меркелова се упутила на самит Г20 који треба да се одржи у Буенос Ајресу, престоници Аргентине од 30. новембра до 1. децембра, што је први такав скуп у некој од земаља Јужне Америке. Очекују се званичници 20 највећих светских сила, 19 држава плус ЕУ, на које отпада 85 посто светског БДП-а.

Већ унапред се зна да ће бити обележен напетостима због трговинских питања и климатских проблема, а онда су ескалирали нови проблеми попут инцидента између Русије и Украјине. На једном месту ће се наћи велики број лидера, неки баш и нису у најбољим односима, па ће бити интересантно гледати њихове сусрете и разговоре. Читав свет такође занима шта ће се лидери договорити и какве ће поруке послати.