Прочитај ми чланак

Аутономни националисти: Власт у Србији третира раднике као робове

0

autonomni nacionalisti

„Раднике који се муче за опстанак Вучићева влада замајава новим законом о раду, а када је он донесен било је очигледно да је он заправо нова мука за раднике у Србији и да уместа њима да већа права он их је обесправио. Сада се много лакше отпушта. Интересантно је да је тај нови закон о раду уподобљен са законом ЕУ, да ли сада видите шта је то? То је покушај да од радника направе роба. “ рекао је представник Аутономних националиста у интервју за Србин.инфо.

Који су циљеви постојања „Аутономних националиста“, и за шта се залажете?

Ми смо млади српски националисти који не желе да се идентификују са актуелним политичким странкама које су тренутно у понуди јер сматрамо да су „излизане“ и дотрајале. Неке имају јако застареле идеје а друге мењају идеологију како дуне ветар, мада то су углавном странке настале после ДОСманлијског преврата 5. октобра 2000. године. Обећања, обећања, обећања…. тако 15 година већ и ништа. Нама је доста тога, ми смо генерација која ће морати да исправља грешке претходне.

Нећемо дозволити да се у Србији промовишу нео-либералне идеје које су, по свему што се до сада десило, показале да из њих може израсти само декаденција, дегенерација, блуд, разврат – све особине материјалистичког индивидуализма који ничим не доприноси развоју државе, нације. Нећемо дозволити ни промоцију комунизма који се већ показао и имао веома негативан утицај на српски народ који и дан данас осећа последице комунистичке политике и титоизма.

Наша борба је пре свега уперена против пост-модерне декаденције и савременог дегенеративног друштва. Ми нисмо конзервативци, али нисмо ни либерали. Ми смо реакционари. Наиме, конзервативци се боре за вредности прошлог времена а либерали за прогресивне. Реакционари се боре за вредности које су вечне. Ми се трудимо свим снагама да окупимо омладину и да је национално освестимо. Нација сама по себи функционише као својеврсни организам који као и сваки организам има своје органе а то су породица, класа, фирма, газдинство… Свако има своју улогу у организму и мора да је извршава, уколико покуша да се одвоји или да покуша да узме улогу главног, организам ће почети да се руши. На пример, радници направе револуцију и преузму власт (настаје комунистичка држава), и почиње убијање масе интелектуалаца, промовише се материјализам, настране вредности… и полако почиње колапс нације односно организма!

То је један од многих примера, не мора радничка револуција бити једини начин да се сруши организам, ту су и капитализам који је систем са „аутодеструктивном“ болешћу и осуђен је да у једном тренутку имплодира, да сам себе уништи и опет крене да се развија испочетка. Осим што је такав он од великог броја људи прави робове (радници и сељаци), у њему богати постају још богатији а сиромашни још сиромашнији. Дакле ни једна класа не сме да покуша да своју улогу увећа. Постоји онај који је цео живот учио да буде лидер нације али постоји онај који је од лидера способнији да носи бреме економије односно иднустрије и пољопривреде на својим плећима.

У принципу нема главног, треба да постоји класна сарадња у држави односно да коначно сваки орган схвати која му је функција и да почне да размишља о добробити колектива. Ако се тако будемо држали бићемо несаломиви. Ми се боримо за јединствену српску државу под чијим ће барјаком живети сви Срби. За Србију без капиталистичког олоша и корумпиране администрације. За корпоративну, и сељачку Србију. Сматрамо да српски сељак чини основу српског менталитета, домаћинства, вере, традиције и културе, зато се боримо за аграрианизам. Међутим, пошто у савременом свету држава не може да опстане само живећи од пољопривреде већ мора имати и индустрију, ми се залажемо за корпоративни еконоски систем.

Зашто имате „Аутономни“ у називу?

Аутономни долази од имена својеврсног концепта функционисања покрета, аутономизма. Наиме, сама филозофија аутономизма је по нама најбољи систем за функционисање покрета. Ми се не сврставамо ни са једном од постојећих странака нити ћемо то икада урадити, нити ћемо се икада уплитати у политику односно излазити на изборе. Ми немамо лидера, нити имамо хијерархију сваки активиста је аутономан односно независтан и ради на своју руку наравно у складу са циљевима покрета. Дакле сам ради летке или налепнице и сам их финансира.

Као што већ пменусмо ми немамо хијерархију, у принципу је највиши орган код нас «ћелија» односно већа група људи која је организована у месној заједници, селу, општини, граду. Она постоји ради ефикаснијег рада али у принципу је аутономна од свих осталих из земље. Нема неког претераног планирања ту, окупимо се и рецимо направимо припрему за летке и договоримо се ко ће колико да добије и где ће да дели. Наравно имамо и планове за скупове само што организацију скупа, што је и логично, ради више, много више људи јер су скупови заиста озбиљна ствар.

otpor

Како гледате на проблем азиланата у Србији?

Ми их не називамо азилантима као ни наши саборци из покрета. Азилант је онај који тражи азил у некој држави јер је политички прогоњен у својој држави и зато је приморан да побегне из исте. Ово нису ни избеглице, јер избеглице побегну у земљу која је сусед њиховој и чекају да у њиховој престане рат па се враћају у њу, избеглице не прелазе са једног континента на други, не прелазе хиљаде километара како би дошли до неке државе која није ни близу њихове. То су имигранти. Имигранти су велики проблем не само по нас већ и по целу Европу. Ово је «инвазија». Србија у овом тренутку служи као транзитна зона али шта ће се десити када имигранти буду отерани из западне Европе?

То је неминовно јер у земљама ЕУ као и у целој Европи влада рецесија и велика незапосленост. И пре овог налета је у земљама ЕУ било имиграната као и проблема са њима. У шведском граду Малмеу је ове године било 65 оружаних напада на домаће становништво од стране имиграната. У Великој Британији је у послењих пар година силовано 2400 жена и девојака (од којих је била чак и једна девојчица од 11 година. Отуда и реакција домаћег становништва и настанак покрета као што је рецимо ПЕГИДА. Е сада имамо овај нови налет. Дакле они долазе у земље где већ постоји негативно мишљење о њима, посла има јако мало а због оправданих предрасуда домаћег становништва посао ће пре добити припадник домаћег становништва чак иако је он можда мање образован од имигранта. Велики број њих неће наћи посао уопште.

spasi naciju zaustavi imigracijuШта ради човек који не може да нађе посао дуже време? Тај човек постаје очајан и окреће се криминалу а када буде порастао број злочина почињених од стране новопридошлог становништва порашће и нетрпељивост према њима што може проузроковати насиље. То врло добро знају лидери ЕУ и стога ће се потрудити да што више имиграната врате назад.

Е сад то назад значи да ће они морати опет да иду преко Србије јер смо ми на сред пута и најлакше је прећи мађарско-српску границу и српско-македонску јер нема природих препрека за разлику од рецимо румунско-бугарске границе. Да ли ће део њих остати у Србији то не знамо, међутим већ је сада однос грађана Србије према имигрантима негативан због ђубрета које остављају за собом, зато што се понашају као да су у њиховој земљи, а не као оно што јесу – гости.

Е сад замислите да се сви почну враћати – то би био хаос. Наша држава је до сада потрошила ненормално велике своте новца на те имигранте, за помоћ њима. У клубу Миксер на Савамали у Београду су се неки људи организовали да поделе помоћ имигрантима. Чему сва та помоћ?

Ја не знам да ли сте приметили да ти људи имају најновије телефоне и да велики број њих носи фирмирану одећу и обућу. Од када су се појавили на Савамали продаја најновијих телофона (Самсунгових највише) у Балканској улици (која се налази недалеко од места где су имигранти направили свој «камп») је вртоглаво порасла. Друга ствар, шверц преко једне границе поготово преко границе ЕУ кошта минимум 1000 евра. Одакле им паре? Па зато што су то људи који то могу себи да приуште, они најсиромашнији који су и најсрчанији су остали да се боре за своју отаџбину. Још једна велика опасност јесте тероризам. Сећате се да је Исламска држава давно најавила инвазију на Европу? Сећате ли се чувене поруке Исламског хилафета?

Ово је најбољи начин да инфилтрирају своје борце у ЕУ!!! Како разликујете терористу од обичног имигранта? Они се не разликују споља, исто се понашају, сличну одећу носе и изгледају нормално али како ви да знате који држи бомбу испод мајице и чека тренутак да дигне у вазду тамвај, аутобус или воз? Ми овде живимо у заблуди да ћемо одмах препознати муџахедина или вехабију, како ће он да се шета у црном или белом. Не, поента је да се он што боље инфилтрира како га неко не би открили.

Који су по вама тренутно највећи проблеми у Србији?

Највећи проблем код нас није економска криза већ власт. Ми имамо континуитет лажних обећања који траје већ петнаест година а како ствари стоје биће и шеснаест. Јел знате који је план наше владе да нас извуче из економске кризе? Наравно да не знате јер то ни они сами не знају. Ту протурају демагошке приче о мерама штедње али нигде аргументације или како би то успело. Никакав план, само прича о довођењу инвеститора и штедњи. Као што смо видели ништа од тога није уродило плодом, плате и пензије су се смањиле али су зато цене порасле.

Поред борбе за националну слободу, „Аутономни националисти“ истичу и борбу за социјалну правду?

Наш покрет за разлику од политичких партија (владајућих) зна како треба да функционише једна правна држава. Да минималац не буде испод цене просечне потрошачке корпе већ да минималац мора бити у складу са њом. Ја се питам како особа са минималцем уопште преживљава оваква времена. 28.000 динара месечно у односу на 65.000 динара колико кошта просечна потрошачка корпа. Та особа нема ни основне услове за живот. То су пре свега пензионери којима, поред тога што стално касни пензија, из године у годину смањују пензију како би преко грбаче наших најстаријих суграђана да се опаре. Ту лежи и доказ психопатске нарави свих политичара који су на власти од 5. октобра. Под изговором «мера штедње» скресане су не само пензије него и плате просветним радницима и лекарима. Просвета је нека врста кројача наше будућности јер она спрема младе људе да воде ову државу. Но, она је већ у ритама – лоши кадрови, застареле књиге и програм, лош приступ преношењу знања деци.

Ове «мере штедње» ће само додатно погоршати ситуацију у просвети, јер колико труда улаже радник који прима плату од 350 евра а колико онај који прима плату од 750 евра? Читава та политичка фукара која нас је зајахала после пада комунизма разбила је нашу индустрију а сада покушавају пољопривреду (о томе можете читати на нашем сајту). Раднике који се муче за опстанак Вучићева влада замајава новим законом о раду, а када је он донесен било је очигледно да је он заправо нова мука за раднике у Србији и да уместа њима да већа права он их је обесправио. Сада се много лакше отпушта. Интересантно је да је тај нови закон о раду уподобљен са законом ЕУ, да ли сада видите шта је то? То је покушај да од радника направе роба.

А српски сељак, то је најтужнија прича савремене Србије. Сељака који храни државу, држи је на ногама, држава покушава да сатре. Села се празне, радници све сами финансирају, субвенције готово да не постоје, увози се ГМО воће и поврће по јефтинијој цени, те се српски сељак са тиме не може носити. Резултат тога је да нам села изумиру. Запитајте се шта ће се десити када нико не остане на њивама.

Ко је одговоран за то што живимо лоше?

Ово питање је превише пута постављано народу. Сви знају одговор, али и даље гласају за те због којих живимо лоше. То нису само Александар Вучић, Томислав Николић и кромањонци који су окупљени око њих. За то су криви сви који владају од ДОСмалијског пуча. И визионар Зоран Ђинђић (његова визија се остварила, Србију је опељешио ММФ и постаће робиња Западних корпорација), и информисани конзервативац Војислав Коштуница (са својим нереалним идејама о Швајцарској на Балкану (исток западу запад истоку…)), неспособног Мирка Цветковића (па је тада сву политику водио Борис Тадић), Слобиног пулена Ивице Дачића, и долазимо до Вучића. Е сада ту је још гомила људи који су учествовали у раду тих влада али и народних посланика и има их заиста превише.

nacionalisti protiv kapitalizmaШта су они то толико скривили? Продали су земљу, и дозволили страним фирмама да управљају нашим животима и нашом економијом.

Срушили су наш национални понос, продају Косово и Метохију, дозвољавају формирање сепаратистичких институција као што су Војвођанска академија наука и уметности као и Бошњачка академија наука и уметности, забрањују патриотске организације и скупове али зато у Новом Пазару могу да се прошетају униформисани «бошњаци» са фесовима јер ето то је слобода говора.

Али када нека патриотска организација или странка треба да држи митинг онда се у Београд сјати пола српске полиције. Дозвољавају промовисање дегенерика (хомосексуалаца и бисексуалаца) скрнаве нашу традицију. Покушавају да промене наш менталитет, то је рецимо рекао Вучић да нама треба променити менталитет.

Ми ову његову изјаву врло озбиљно схватамо. Пазите, то што је он рекао је јако опасно. Срби су увек били познати по својој храбрости, инату, љубави према Русији и мржњи према неправди и борбом за правду као и вечним опраштањем својим непријатељима. Ми смо једно друштво које заправо јако држи до своје земље али не на први поглед. Идеја ЕУ је Србима изгледала веома примамљиво (зато што су је тако представљали политичари про-европске оријентације), међутим није дуго трајао тај занос. Сада полако опада број људи који подржавају улазак у ЕУ и опет, ето ти Вучић каже како нама Србима треба променити менталитет. Јел сад разумете? Ко зна докле ће нас довести «напредна» власт ако се ускоро Срби не опасуље.

Какав имате став према актуелном режиму?

Мислимо да није потребно да дамо одговор на ово питање пошто мислимо да је сасвим јасно. Могли би само да их окарактеришемо као гомилу необразованих кретена, идиота и будала који ће ускоро постати цитирани више него Андрић и Његош (телепронтер, вазуплохов, Серђо Матарело = Ђорђо Мортадела…) који су окупљени око једног лажова, мегаломана и психопате у облику Александра Вучића.

Можете ли нам рећи нешто о вашем погледу на феномен буђења национализма широм Европе? И какав став имате према другим организацијама попут Златне Зоре?

Буђење европске деснице није појава која треба да зачуди. То није никакав феномен, то је једноставно логична реакција. Видели смо шта је понудио нео-либерализам, видели смо шта је понудио комунизам сада су људи схватили да су државе биле најуспешније када је десница владала њима. Кажу у тешким временима се рађају «екстремни» покрети. Шта је екстремно у национализму? Ништа, само то што се одлучно супротставља нео-либералној жгадији и њиховим лидерима, за те људе смо ми екстремисти. А и они за нас зато што су нас одвели у екстремно сиромаштво, донели су екстремно разарање традиционалних вредности и националне свести и промовишу екстремно дегенеративне «вредности». Златна зора је типичан пример једне озбиљне реакције. Златну зору су покушали да забране међутим одустали су јер су се плашили реакције народа зато што је тада Златна зора била (и и даље је) трећа најмоћнија партија у Грчкој. Следило је етикетирање Златне зоре као фашистичке и нацистичке странке.

Златна зора је метаксистичка партија која прати идеју премијера Грчке Јоаниса Метаксаса који је чувен по свом «не» фашистичкој Италији. Имамо сличне организације по осталим земљама у Европи као што је рецимо Национални фронт у Француској, Аустријска слободарска партија, партија Прави Финци, Фидес и Јобик у Мађарској, Браћа Италије, Партија за слободу у Холандији… Дакле Грчка није једини пример. Присутан је и раст популарности левице (социјализма, комунизма и анархизма) али углавном у земљама бившег западног блока јер оне нису искусиле као ми и остатак бившег источног блока. Наше лично мишљење јесте да су то напаљени студенти (хипстери неки од њих) који студирају по 7+ година и по цео дан гледају документарце о Руској револуцији. Када дође време за тучу са полицијом и праву револуцију они се разбеже од најобичнијег сузавца и остатак дана цмиздре због тога што их пеку очи – то вам је та нова левица.

(Србин.инфо, Теша Тешановић)