Прочитај ми чланак

Андреј Вучић са шефовима синдиката и директорима, терају запослене да гласају?!

0

Представници синдиката наклоњених власти, у среду увече су у хотелу "Мајдан" одржали састанак са братом председника Србије Александра Вучића, Андрејем Вучићем, а причало се о изборима, сазнаје Директно.рс.

Наиме, на „тајној вечери“ Српске напредне странке и појединих синдиката која је циљно одржана због предстојећих парламентарних избора, од представника синдиката тражило се да се потруде да изведу што више људи на изборе, па да чак није ни битно за кога ће да гласају. Речено им је да се максимално укључе да скупе што више капиларних гласова и да убеде људе да изађу на изборе. Заузврат, обећана су им озбиљна средства за „куповину“ људи, синдикатима новац који ће давати члановима као солидардне помоћи и позајмице на 10 или 12 рата, чиме ће везати чланове за себе. На састанку се правио план о томе шта им све треба, јер ће им тај начин сада бити један од најбитнијих канала – преко синдиката извлачиће људе на гласање.


На састанку су добијене и инструкције да демантују и анулирају све који јавно говоре о притисцима на запослене. Како Директно.рс сазнаје, поред председниковог брата Андреја Вучића, на састанку је био помоћник градоначелника задужен за комунални систем и синдикате, као и још један члан Српске напредне странке, високо позициониран. Поред њих били су и директор ЈКП „Градска чистоћа“ Марко Попадић, као и директор ГСП-а Радиша Момчиловић. Поред њих, помиње се да су састанку присуствовали председник Савеза самосталних синдиката Љубисав Орбовић, председница Заједнице синдиката Србије за комуналну делатност Мира Баста и председник Војног синдиката Новица Антић.

Орбовић и Антић су ову информацију негиралии. Антић је за Директно.рс рекао да је у среду увече био у Крагујевцу, и да састанку није присуствовао.

– Прво, ја немам шта са њима да седим, ја сам њихов мрски непријатељ. То је дезинформација, ја имам сведоке, био сам на састанку локалног одбора у Крагујевцу покрета „Метла“. Нисам изашао из Крагујевца у среду, чак могу и да докажем, извадим листинге за своје мобилне телефоне и видеће се где сам био. Са тим људима никада нећу да седим, то могу да гарантујем. Ја се трудим да их срушим са власти, а не да седим са њима – рекао је Новица Антић за Директно.рс.

Орбовић је такође за Директно.рс рекао да је у среду све време са породицом био у стану.

– Гледао сам програм са женом, ћерком и двоје унучади, нигде из куће нисам изашао. У „Мајдану“ нисам био, не идем на такве скупове, нити сам члан ниједне политичке партије. Андреја никада у животу нисам видео, нити га знам. Господина Александра знам добро, имао сам прилике као премијера да га виђам, сад као председника не. Нисам у тим комбинацијама, то је неумесна прича. Ја нисам био ту. То је лаж. Не бавим се политиком – рекао је за Директно.рс Орбовић.

Председница Заједнице синдиката Србије за комуналну делатност Мира Баста није одговарала на наше позиве до објављивања текста.